A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Idén nyáron ez az egyik kedvenc tortám, igazi hűsítő finomság, nem túl édes, kellemesen savanyú, a menta pedig úgy feldobja az egészet, hogy aki csak megkóstolja, áradozik róla.

Aki meg nem kóstolja meg, többnyire azért nem teszi, mert előre kijelenti, hogy utálja a mentát.

A torta hatalmas előnye, hogy sütés nélkül készül, ráadásul fél órán belül készen van, igaz, azért egy kis időt még kell hagynunk ahhoz, hogy kellőképpen összeálljon, megdermedjen a hűtőben.

Hozzávalók a torta aljához:

1 tekercs Győri édes zabkeksz (215 g)

12 dkg vaj

1 ek kókuszreszelék

A krémhez:

3 dl habtejszín

30 dkg natúr sajtkrém

2 dl görög joghurt

3 kezeletlen héjú lime

6 ek porcukor

kis csokor menta

3 dkg zselatin (por)

  1. Duzzasztott zselatint készítünk: a 3 dkg zselatinporra öntünk 6 dkg hideg vizet, elkeverjük, és hagyjuk, hogy beszívja.
  2. A torta alapjához a zabkekszet ledaráljuk, összekeverjük a kókuszreszelékkel és az olvasztott vajjal. Egy tortatálra (vagy tortakartonra, amin a tortánkat végül tálalni szeretnénk) 26 cm átmérőre állított tortagyűrűt teszünk, és a kezünkkel, vagy egy kanállal szépen ellapogatjuk benne a vajas kekszet. Egyenletes legyen. Aztán hűtőbe tesszük dermedni.
  3. Kifacsarjuk a lime-ok levét, a héjukat lereszeljük.
  4. A tejszínt a krémsajttal és a porcukorral habbá verjük, közben hozzáadjuk a felmelegített duzzasztott zselatint (tegyük mikróba 1 percre, hogy felolvadjon, és teljesen folyós legyen), belekeverjük a joghurtot, a lime-ok levét, héját, és a végén az összeaprított mentát (mi turmixgépben aprítjuk). Az egész krémet az alapra töltjük, hűtőben dermesztjük.
  5. Díszíthetjük tejszínhabbal – mi ehhez 3 dl tejszínt verünk fel 1,5 ek cukorral.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük