A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Fogadjunk, hiányzott már valami köleses!
A leves inspirálója  Laptopkonyhás kollégám, OZ, a szakállas tündér, aki amellett, hogy óriási érzékkel főz, poéngyárosnak sem utolsó. Ha OZtól jön e-mail, az egészen biztosan vidámabbá teszi a napomat.

Nos, még nem került fel ugyan az oldalra, de már leforgatták a Köleses kacsalevest. Elég volt a címét hallanom, és elkészítettem a saját verziómat – igaz, csirkéből. Az volt itthon.
Mint a levesek általában, ez is szabadon variálható. Ebbe például még nagyon passzolt volna egy kis zöldbab, de így is remek. És egyszerű; ne ijedjetek meg a viszonylag hosszú listától.
Szívből ajánlom.

Hozzávalók:
3 csirkecomb filé
1 fej lilahagyma (vörös is lehet, persze)
2-3 szál sárgarépa
kis fej karfiol (ha csak óriásit kapunk, annak elég a fele)
15 dkg köles
1 ek liszt
2 ek szárított zöldség
2 tk őrölt pirospaprika
2 tk aprított kapor
1 kk őrölt kömény

bors
1 ek almaecet

a tetejére tányéronként 1-2 ek tejföl

1. A csirkecombfiléket felkockáztam, a hagymát apróra vágtam. A karfiolt kis rózsákra szedtem, a répát megtisztítottam, és karikákra gyalultam. Megmostam a zöldségeket, persze.
2. A lábasban kevés olajon kicsit dinszteltem a hagymát, majd rádobtam a húst, és kb. öt percig sütöttem. Hozzáadtam a répát és a karfiolt, átforrósítottam, majd megszórtam a pirospaprikával, elkevertem, meghintettem a liszttel, és felöntöttem annyi vízzel, amennyi bőven ellepte. Most adtam hozzá a fűszereket, a sót, a szárított zöldséget, a kölest akkor, amikor forrni kezdett. Fedő alatt főztem kb. 15 percig, vagyis, amíg megfőtt minden. A végén az ecettel tettem pikánsabbá.

Aki kedveli a finom leveseket, annak ajánlom, nézzen körül OZ kreálmányai között!

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük