A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Gyorsan, már amennyire csak lehet. A lényeg az egyszerű kosárka-tészta, ami kisütve tulajdonképpen bármivel tölthető. Ezúttal majonézes csirkés kukoricasaláta került bele. Gondoltam, ezzel a recepttel megszakítom útibeszámolómat,  de ne aggódjatok, holnap folytatom…A kosárka receptje már szerepelt a blogon egyszer régen, akkor édes túrós töltelékkel; ezúttal sós falatokat készítettem belőle, mindenki megelégedésére. Egyébként tízóraira is remek!

A tészta hozzávalói:
50 dkg liszt
25 dkg vaj
1 tk só
1 dl víz

A lisztet tálba rakjuk, összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a kockákra vágott vajat, és a két tenyerünk között addig morzsoljuk, amíg nagyjából össze nem keverednek. Mehet hozzá a hideg (fontos, hogy tényleg hideg legyen) víz, és egy perc alatt gyúrjuk össze úgy, hogy ne ragadjon a kezünkhöz. Folpackba csomagolva hűtőbe tesszük a tésztagombócot, legalább fél órára (de akár egész éjszakára is ott hagyhatjuk). Amíg várakozunk, készítsük el a tölteléket. Én, mint mondtam, majonézes kukoricasalátát kevertem, amibe sült csirkemell-csíkokat is kevertem. Aztán elővettem a tésztát a hűtőből, kinyújtottam, és pogácsaszaggatóval köröket vágtam ki belőle. Elővettem a kis, azaz a 24 mélyedéses muffin-tepsimet, és a hátulján helyeztem el a tésztadarabokat. Így.180 fokon kb. 20 perc alatt süssük meg a kis kosarakat, aztán töltsük újra a formánkat, hiszen ebből a tésztamennyiségből a minimuffin-tepsiben lesz vagy 60 darab. Amint kisülnek a kis tésztácskáink, betölthetjük őket a salátával. Vagy bármi mással.

Ebben a méretű kosárban az a jó, hogy két falat az egész, tehát tányér sem kell hozzá, elég csak szalvéta. Ha nagyobb kosarakat szeretnék, akkor a normál muffin tepsi hátulját válasszuk, jóval több töltelék kerül majd bele.

 

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük