A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

A novemberi szülinapok sorában elérkeztünk az utolsóhoz: Zsófi ma betöltötte 8. évét.
Szíve vágya volt már több, mint egy éve a Playmobiltól a lovas karám játék; türelmesen kivárta, hogy elérkezzen az az idő, amikor megvehettük (merthogy nem olcsó) – és ma meg is kapta.

Boldogsága határtalan volt, a játék összerakásának másfél-két órája alatt sem csökkent a lelkesedése. Mindig elámulok azon, hogy ki vannak találva ezek a játékok, még egér is van. És lókaki. Ezt szúrta ki Zsófi több, mint egy éve, amikor először nézegette meg a játék dobozát: hogy nem hiányzik a trágya sem – és onnantól csak úgy emlegette, “a lókakis játék”.

Látjátok a lókakit?

Ha bárki megkérdezte tőle, mit szeretne szülinapjára vagy karácsonyra, mindenkinek mindig azt mondta: lókakis játékot. Ez aztán persze némi magyarázatra szorult a részünkről, hogy konkrétan mire is vágyik a gyermek.

A lókaki összetakarításához van persze mindenféle szerszám, meg van amolyan büfé-szerűség, ahol az emberek ihatnak.

A torta: ma még annyi időm sem volt, mint Apa születésnapján, amikor azért egy francia csokitortára futotta; délelőtt a keszthelyi lakást pakoltuk ki, mert a vevőnk költözne már befelé, délután egyetemen voltam, a férjem kosáredzést tartott, úgyhogy hatkor értünk haza mindannyian. De egyetem előtt elrohantam a keszthelyi Pálma cukrászdába, és vettem egy somlói galuska tortát: azt kell mondanom, majdnem olyan jó volt, mintha saját készítésű lett volna. Ha a szélére nem hulalából nyomnak habot, hanem igazi tejszínből, senki meg nem mondja, hogy nem házi.

Itt még Zsófi befogta a szemét, hogy meglepetés legyen neki a torta.

A legkisebb nyolcéves lett. Ez számomra azt is jelenti, hogy a mai nappal Állam Bácsi levette rólam gondoskodó kezét, és kilökött a munkaerőpiacra. Nem vagyok többé főállású anya. Át kell javítanom a profilomat, mondjuk, mellékállásúra.
Part-time mother.

Ajánlott cikkek

17 Hozzászólás

  1. Isten éltesse a nagylángyt!(A mi istállónkhoz még nem járt büfé, persze az már legalább 5-6 éve meg van. És: ha vesztek majd egyszer Zsófinak PM fagylaltárust, ott a csokifagyi ugyanúgy néz ki, mint a lókaki:))))) )

  2. Boldog szülinapot a legkisebbnek!Part-time mother! :D(És nekem is az jutott eszembe, mint Julcsinak, hogy PM-éknél a lókaki és a csokifagyi ugyanolyan… 😀 Remélhetőleg azért ettek már jó csokifagyit is!)

  3. part-time mother….hát ezen most akkorát nevettem, hogy bejött a férjem, nincs-e valami bajom :)))))Isten éltesse az Ünnepeltet. Nálunk majd február végén lesz hasonló kort Megünneplő.

  4. Először is boldog szülinapot a leányzónak!Másodszor: mint Julcsiéknál, még nekünk is a régebbi lókarám van meg, meg egy csomó más amiben szerepel ló, így nálunk nem volt kérdés, hogy miért kellett kettő fagyiárust venni! :-)))

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük