A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Mindig tartok otthon tekercses leveles tésztát arra az esetre, ha nagyon gyorsan kellene előteremteni valami desszertet. A leveles tészta számtalan variációban felhasználható, lehet sós, édes, sőt, tölthetünk bele húst vagy sajtot, és máris főétellé avanzsál. A most következő falatokat akár az ünnepekre is ajánlom, az elkészítésük rendkívül egyszerű, és hát milyen lehet, ami nutellás? Nagyon finom…

A tekercses (tehát nem a fagyasztott, hanem a hűtőpultban megtalálható) leveles tésztával kapcsolatban az a tanácsom, hogy felhasználás előtt kb. 20 perccel vegyük ki a hűtőből, és hagyjuk a konyhapulton, sokkal könnyebb lesz kitekerni. 

Hozzávalók:

1 tekercs leveles tészta
2 dl tejszín
kb. 20 dkg Nutella
porcukor

  1. A kitekert leveles tésztát a saját sütőpapírján tegyük egy tepsibe, szórjuk meg porcukorral, majd takarjuk be egy másik darab sütőpapírral, erre helyezzünk egy másik tepsit – hogy ne tudjon felfele nőni a tésztánk -, és tegyük 180 fokos sütőbe 20 percre. Az utolsó 5 perc elején vegyük le a nehezéket, és a felső papírt, így süssük készre a tésztát.
  2. Hagyjuk kihűlni a leveles tésztát, majd vágjuk fel a lapot kis, kb. 2,5×2,5 cm-s négyzetekre.
  3. Verjük fel a tejszínt egy evőkanálnyi porcukorral. Töltsük habzsákba a tejszínt, én sima kerek nyílással ellátott idomcsövet használtam hozzá, és nyomjunk a négyzetek felére kis kupacokat a habból.
  4. Öblítsük ki és szárítsuk meg a habzsákunkat, majd töltsük bele a Nutellát, és nyomjuk a megmaradt üres négyzetekre.
  5. Ragasszunk össze 2-2 lapot, egyik felét úgy, hogy a tejszínes legyen alul, a Nutellás felül, a másik felét fordítva.
  6. Így aztán ilyen sakktábla-szerűen is elhelyezhetjük a tálon, akár. Azonnal tálaljuk, ez nem az a napokig elálló fajta – bár garantálom, hogy nem is maradna meg napokig…

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük