A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Amikor elkészítettem az alábbi képeken látható modelleket, és a fényképezést követően szétosztottam munkatársaim között, az egybehangzó vélemény az volt, hogy ez valami egészen brutálisan finom süti, ami ráadásul nem is igényel olyan sok munkát.Na persze, ez nem jelenti azt, hogy pofonegyszerű is lenne, sőt, pontosan ebben van a buktatója: sokan gondolják, hogy hát mi az, felverni egy tojáshabot, meg megsütni, mi ebben a pláne? Hát, tessék megpróbálni, aztán rögtön kiderül. Például, milyen állagúra verjük azt a habot? Mikor tegyük bele a cukrot? Most akkor hány fokon is, mennyi ideig? Kinyissuk a sütőajtót? Sütőben hagyjuk kihűlni, vagy vegyük ki egyből?

Amit most is szeretnék leszögezni: a Pavlova nem habcsók. Kívül ugyan roppan, de belül habos, krémes, nem pedig ropogós, kemény. Hogy ezt az állagot elérjük, nem száríthatjuk túl a habunkat, nem süthetjük túl magas hőfokon sem. Jó, inkább azt mondom, hogyan lesz jó, legalábbis nekem a következő recept vált be.

Hozzávalók:

4 tojásfehérje (160 g)
200 g porcukor
1 tk gyümölcsecet
3 dl tejszín
50 g cukor
Nutella ízlés szerint

100 g vegyes bogyós gyümölcs (fagyasztott is jó)

  1. Melegítsük elő a sütőt 170 fokosra. Fontos: a Pavlovának, és általában a habcsókoknak nem a légkeverés, hanem az alsó-felső sütés a jobb.
  2. A tojásfehérjéket habbá verjük, amikor már majdnem kemény, egyben beleöntjük a porcukrot, az ecetet, és addig verjük, amíg a habunk már nem folyik, de még nem is túl kemény, ugyanakkor egynemű, szép fényes nem lesz.
  3. Egy tepsit sütőpapírral borítunk, és ebből a mennyiségből vagy 8 kisebb, vagy 4 nagyobb kerek halmot képezünk; mindegyik halomnak képezzünk “oldalfalat” egy spatula vagy egy kés segítségével, és szintén kanállal, vagy spatulával a tetejüket is egyengessük el.
  4. Tegyük a tepsit a sütőbe, és egyből mérsékeljük a hőt 140 fokra. 50 percig süssük a kis Pavlovákat.
  5. Ha megsültek, zárjuk el a hűt, résnyire nyissuk ki a sütőt, támasszuk ki egy főzőkanállal, például, és hagyjuk a sütőben kihűlni a sütit.
  6. Verjük habbá a tejszínt a cukorral, osszuk el a Pavlova alapokon, csorgassunk rájuk Nutellát és szórjuk meg bogyós gyümölcsökkel.  Tálalhatjuk is.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük