A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Évekig nem készítettem, és most kipróbáltam több verziót. Ez lett a nyerő! Ha szeretnél olyan süteményt, amely – ha nem fogy el rögtön – hosszabb ideig is bírja kiszáradás nélkül, sőt, ha már szárad, teába mártogatva még akkor is jó, hát ezt próbáld ki.

Hozzávalók 2 kicsi, vagy egy hosszú őzgerinc- vagy püspökkenyér formához

összesen 20 dkg kandírozott/aszalt gyümölcs tetszés szerint: lehet benne narancshéj, mangó, ananász, papaya, mazsola, aszalt vörösáfonya, aszalt sárgabarack… a lényeg, hogy meglegyen a 20 dkg, úgy lesz finom

5 dkg durvára tört dió, mehet pisztácia is

5 dkg étcsoki (csokicsepp a legjobb)

18 dkg liszt

16 dkg vaj

összesen 23 dkg cukor

6 tojás

citrom- és narancshéj

1 kk szódabikarbóna

1. A kandírozott gyümölcsöket és a csokit (ha nem csokicseppel dolgozunk) apróra vágjuk, összekeverjük a dióval, a csokival, belekeverjük a lisztet, a szódabikarbónát és a citrushéjakat.

2. A tojásokat szétválasztjuk.

3. Robotgépben felhabosítjuk a vajat 8 dkg cukorral, és keverés közben egyenként hozzáadjuk a tojássárgákat.

4. Habbá verjük a tojásfehérjéket a maradék cukorral, és a tojássárgás masszába forgatjuk.

5. Ebbe a masszába keverjük a szárazanyagokat úgy, hogy minél kevésbé törjük össze a fehérjehabot.

6. A keveréket vagy sütőpapírral borított, vagy lisztezett-vajazott püspökkenyér, avagy őzgerinc formába öntjük, és 180 fokon kb. 50 percig sütjük.

7. Ha megsült, hagyjuk hűlni, majd borítsuk ki a formából. Ha nagyon hedonisták vagyunk, beboríthatjuk csokival.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük