A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Remek ajándék, de persze nem mondom, hogy mi magunk nem ihatunk belőle… Nagyon finom! Az összeállítása kb. negyed óra, de ha szüttyögősebbek vagyunk, akkor is megvan húsz perc alatt.

Emlékszem, anyukám régen a gyógyszertárban vett alkoholt ehhez a likőrhöz, de aztán oly mértékű szigorítások léptek fel, hogy egyszerűbb ma már boltban vennünk jóval gyengébb rumot vagy vodkát. A gyógyszertárban tudomásom szerint 1 dl 70% körüli alkoholt adhatnak ki, de ezt megveheti az ember naponta akár húsz patikában is, szóval igazából nem értem ezt a rendeletet, de egyébként meg nem is olcsó. Ha valaki mégis a gyógyszertári szesszel dolgozik, abból persze jóval kevesebb kell a likőrhöz, mint a rumból! Állítólag az a jó, ha 20 százalék alatt marad az alkoholtartalom.  Hozzávalók kb. 1 literhez:

5 dl tej

2 dl tejszín

15 dkg cukor

5 tojássárga

2,5 dl fehér rum

1 vaníliarúd

  1. A tejet a tejszínnel, és a hosszában félbevágott vaníliarúddal felforraljuk. Ha nem jönnek ki a magok a vaníliarúdból maradéktalanul, akkor késsel kikaparjuk.
  2. Az 5 tojássárgát és a 15 dkg cukrot kis kézi robotgéppel habosra keverjük.
  3. A forró tejszínes tejet folyamatos kevergetés mellett vékony sugárban a tojásos masszához öntjük, a végén az alkoholt is beleöntjük. Hagyjuk kihűlni.
  4. Én át szoktam szűrni, és úgy töltöm üvegekbe. Hűtőben tárolom.Hogy meddig fogyasztható? Nem tudom. Próbáltam utánajárni, de teljesen homályos eredményt kaptam. Hetek legalább, annyi kiderült, hiszen az alkohol tartósít. Biztos, ami biztos, ne készítsünk egyszerre 50 litert, nem pálinkafőzés ez, elégedjünk meg a kisebb mennyiséggel, és ha elfogy, és még mindig szívesen innánk, hát készítünk egy újabb adagot.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük