A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Idén karácsonykor nem kellett sokat konyhatündérkednem, nagyobbik lányom, Nóri gyakorlatilag minden konyhai feladatot átvállalt: fergeteges karácsonyi vacsorát kanyarított, és nemcsak a főételeket készítette el, de még sütit is sütött, házi baracklekvárral töltött linzert. Az alábbi képen épp a kacsasültön ügyködik: narancsos-gyömbéres ízesítéssel készült, egészen pazar lett. Készített még édesburgonya-pürét, narancsmártást, gorgonzolás körtesalátát és leveles tésztában sült Camembert sajtot.

Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
10 dkg porcukor
csipet só
1 tk sütőpor
1 kk reszelt citromhéj (csak kezeletlen héjú citromot használjunk!)
1 tojás sárgája
1 ek tejföl

sárgabaracklekvár

  1. A lisztet összekeverjük a többi száraz anyaggal: a porcukorral, a sóval, a sütőporral, a citromhéjjal, majd eldolgozzuk a vajjal. Hozzáadjuk a tojássárgát, összegyúrjuk, és ha nem áll össze, adunk hozzá tejfölt, legfeljebb egy evőkanálnyit, de az se legyen púpos, elég a csapott. Folpackba csavarjuk, és hűtőbe tesszük egy órára.
  2. Az egy óra elteltével a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Elővesszük a tésztát a hűtőből, lisztezett gyúrólapon kb. 3 mm vékonyra kinyújtjuk. Ezután jön a játék: ugyanannyi lyukas és lyuk nélküli tésztát szaggatunk, a maradék darabokat mindig összegyúrjuk, újra kiszaggatjuk.
  3. Szaggatás közben sütőpapírral borított nagy tepsire pakoljuk a linzerpárokat, és amikor az első tepsi megtelt, a sütőbe tesszük 10-11 percre, akkor szép fehér marad. Nóri egy-két perccel tovább hagyta, igaz, nem fehér, de nagyon finom! (Volt…)
    Amíg sül az első tepsivel, megtöltjük a következőt a második adaggal. Ebből az adagból két tepsi lett tele.
    Amikor a linzerkarikák kihűltek, egy kevés baracklekvárral összeragasztjuk a párokat. Épp csak egy kevés lekvárt teszünk mindegyik alj közepébe, és ráillesztjük a lyukas “virágot”.
    A végén megszórhatjuk őket porcukorral.
 
 

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük