A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Bálint fiam szülinapja december 30-án van, 20 éves lett az óév utolsó előtti napján. Bizony, már két gyerekünk kinőtt a tinédzser korból, és nagyon fura érzés belegondolni abba, hogy lassan, de vélhetően már nem a távoli jövőben nagyszülők leszünk.

Idén 30-án olyan programon vettünk részt, amely mindannyiunkat érintett, egyúttal lehetetlenné is tette a szülinapi buli megtartását, így aztán egy nappal csúsztattuk, és Szilveszterrel együtt ünnepeltük a jeles évfordulót. Úgy húszan jöttünk össze, sógornőmmel ketten vállaltuk az ételek nagy részének elkészítését. Gyártottunk salátákat, szendvicseket, pogácsát, rugelachot, volt két torta is, de a legnagyobb sikert a legegyszerűbb sós apróság aratta: leveles tésztába csavart koktélvirslik. Még másnap, a morzsapartin is többször elhangzott a kérdés: azokból a virslis kis izékből nincs már?

Tízóraira is kiváló egyébként, a lényeg, hogy jó minőségű virslit vegyünk, ne pazaroljuk a pénzünket és az egészségünket olcsó hulladékokra!Hozzávalók:

koktélvirsli (15 darab/leveles tészta)

tekercses leveles tészta

mustár

a kenéshez tojás, pici só

  1. A leveles tésztát kitekerjük, és megkenjük mustárral.

2. Elhelyezzük rajta a koktélvirsliket a képen látható módon. A virslik mellett hosszában elvágjuk a tésztát. 3. Beborítjuk a virsliket a tésztával. Először az alsó és a felső sort, majd a tészta elvágása után a középsőt is.  4. Aztán tepsikre sorakoztatjuk a a tésztába tekert virsliket a hajtással lefelé, és mindegyik tetejét megkenjük a csipet sóval felvert tojással. Ha van szezámmagunk, szórjuk meg a tekercseket. 5. 190 fokosra előmelegített sütőben süssük szép pirosra őket. Kb. 20-25 perc kell hozzá.

Egyúttal szeretnék nektek boldog új évet kívánni, legyenek klassz céljaitok, és sikerüljön elérni őket!

Ajánlott cikkek

4 Hozzászólás

  1. Kedves Móni és Családja! Boldog új évet kívánok Nektek egészségben vidámságban ! Kozemcsák család

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük