A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Az USA-ban egyszerűen csak Cinnabonként emlegetik ezt a fantasztikus, finom kelt tésztából készült fahéjas csigát, amelyre mascarponés-cukros máz kerül, aminek egy részét a tészta be is szívja, így tovább friss marad. Az elnevezés a cég neve, amely készíteni és árulni kezdte ezeket a fantasztikusan illatos süteményeket, és a név a terméken maradt. A tésztája egyébként semmi különös, egyszerű kalácstészta, a mascarponés lekenés nélkül a készítése ugyanúgy történik, mint a mi fahéjas csigánké. Az elkészítési idő mindennel együtt körülbelül 2 óra, de megéri a várakozás, nálunk nagyon nagy sikert aratott.Hozzávalók kb. 18 darabhoz:

60 dkg liszt

10 dkg porcukor

10 dkg olvasztott vaj

3 dl tej

3 dkg élesztő

2 tojássárga

csapott kk só

A töltelékhez:

5 dkg olvasztott vaj

10 dkg cukor

2 ek fahéj

mazsola – ha szeretjük

A mázhoz:

25 dkg mascarpone

8 dkg olvasztott vaj

10 dkg porcukor

1. A tejet langyosítsuk meg, tegyünk bele egy evőkanálnyi cukrot, és morzsoljuk bele az élesztőt. Amíg felfut – azaz felhabosodik az élesztő a tej felszínén -, addig mérjük a robotgép üstjébe, ennek hiányában egy tálba a lisztet, a porcukrot, a sót, adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és dagasztassuk be a tésztát a géppel, vagy gyúrjuk be mi magunk. Szépen álljon össze a tészta, ne legyen nyúlós-ragacsos, ha mégis az, akkor adjunk hozzá egy kevés lisztet. Szép gombócot formáljunk belőle, lisztezzük meg a felületét, takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk kelni úgy egy órán át. Nem fog nagyon megnőni, a sok vaj nem engedi. 2. Ha magkelt a tésztánk, nyújtsuk ki szép nagy téglalapra, olyan 3 mm vastagra. Kenjük meg az olvasztott vajjal,és szórjuk meg a cukorral elkevert fahéjjal. Most mehet rá a mazsola is, aminek jót tesz, ha előzőleg rumba áztatjuk. (Én csak a tészta felére szórtam, mert nem mindenki szereti.)3. Csavarjuk fel a tésztát.4. A tekercset szeleteljük fel, ilyen kb. másfél centis darabokra. 5. Tegyük a csigákat sütőpapírral borított tepsibe ilyen lazán egymás mellé. Kapcsoljuk be a sütőt 190 fokosra (alsó-felső), amíg melegszik, addig még kicsit pihennek a csigáink. Aztán süssük meg őket úgy 20-25 perc alatt.6. Jöhet a mázazás: az olvasztott vajba keverjük bele a porcukrot, ehhez adjuk hozzá a mascarponét, és jól keverjük el. Ha nem akar engedelmeskedni, mikróban 10 másodpercekkel melegítsük addig, amíg kezelhetővé nem válik. Kenjük le jó vastagon a csigákat még forrón. Aztán csak figyeljünk.

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük