A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Sosem sütöttem még túrófánkot. Valahogy kimaradt, miközben több igazi különlegesség megvolt már, amelyek közül legszívesebben a szénafánkra emlékszem. Most viszont maradt fél kiló túró, és mivel nem szívesen dobtam volna ki, receptet kerestem hozzá. Meg is találtam, és azért örülök neki, mert nagyon gyorsan megvan a tészta összeállítása, kis pihentetés után lehet sütni, és rengeteg lesz belőle. Tartalmas leves után akár főételnek is pont elég.

Hozzávalók:

50 dkg túró

25 dkg liszt

18 dkg porcukor

3 tojás

1 cs sütőpor

fél kk só

reszelt citromhéj

A hozzávalókat egy tálban összekeverjük, és 10 percig állni hagyjuk. Serpenyőben zsiradékot hevítünk (én a kókuszzsírt részesítem előnyben, vagy valamilyen állati zsiradékot), és a vizes kézzel formázott gombócokat beletesszük, időnként lapátkanállal megforgatjuk, hogy egyenletesen süljenek. Nem szabad erős lángon sütni, mert akkor úgy jártok, ahogy az elején én – már ég a külseje, de belül sületlen marad. ja, éppen ezért ne készítsetek nagy gombócokat, pingponglabdánál kisebbek, diónál nagyobbak legyenek. Megszórhatod porcukorral, adhatsz hozzá lekvárt. De csak úgy magában is jó!

 

Több fánk a blogon:

 

 

Ajánlott cikkek

2 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük