A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Az ajándékboltba kis család toppan be: anyuka, a nagylány, és a tinédzser Józsi. A srác néhány pillanat múlva lecövekel az üzlet közepén a magával hozott ismeretterjesztő folyóirat legfrissebb számába mélyedve – láthatóan megszűnt létezni számára a külvilág -, míg a hölgyeknek az eladónő felteszi az ilyenkor szokásos kérdést:

– Miben segíthetek?

– Köszönnyük, csak körű’nézünk! – hangzik jókedvűen a válasz.

S valóban. Mustra alá kerülnek szebbnél szebb, vagy éppen giccsesebbnél giccsesebb tárgyak, s az alig hallható anya-lánya beszélgetésből csak a refrénszerűen ismétlődő “hát ez biztos nagyon drága…” félmondat vehető ki. Az eladó kérdésre vár. Józsi olvas, a hölgyek pedig mintegy tízpercnyi nézelődés után – nem találva meg az igazit – kisétálnak a boltból. A kiszolgáló lány tekintete lassacskán elmosódó sziluettjükről tűnődve a tudomány világában reménytelenül elmerült Józsira vándorol, aki érkezése óta mozdulatlanul áll a szalvétás állvány és egy kitömött fácán között. Néhány perc telik el néma csendben, aztán hirtelen a mama vágtat be az ajtón, és a történtekből semmit észre sem vevő fiacskája jobb karja köré fonva párnás ujjait, enyhén rázni kezdi:

– Józsi, há’ gyere má’ édes fiam… – mire az, arcán a meg nem értett lángelme arckifejezésével felnézve az újságból, a türelmetlen hangnemre válaszul megrovóan közli:

– De hát én még körű’ se néztem!

Photo by Remy Baudouin on Unsplash
 

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

  1. Akár a sógorom,mert Ö is mindennek az árát megkérdezi,söt néha még alkudni is képes pofátlanúl,holott tudja,hogy esze ágában sincs semmit sem venni.Az ilyen téblábaló primitív agyakban az a gondolat él,hogy fontos mindenröl érdeklödniük,megtapogatni,ne adj Isten még ki is bontani,és szolgálják is ki öket minden információval eközben.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük