A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Hihetetlenül gyorsan juthatunk egészen különleges desszerthez ezzel a recepttel, és még csak sütni sem kell, szóval, ha szorít az idő, ez mindenképpen jó választás. Nem kalóriaszegény, azt előre elmondom, de nem kell belőle sok: egy-két falat, és úgy érzed, az ízek buliznak a szádban.

Hozzávalók – az én 15×30 centis tepsimhez ezek a mennyiségek kellettek:

10 dkg sós keksz, négyszög alakú, hogy egymás mellé le lehessen rakni őket

karamell, amit mi főzünk – ehhez kell 6 dkg cukor és 1 dl tejszín

10 dkg étcsoki

1 dl tejszín

4 ek mogyoróvaj

sós mogyoró

sós perec

1. Megfőzzük a karamellt: 6 dkg cukrot egy kis lábaskában közepes lángon borostyánszínűre karamellizálunk, ott ne hagyd, mert azonnal leég, szenes lesz, füstöl, és úgy bebüdösíti a konyhádat, hogy szellőztethetsz napestig. Tehát, ha megvan a borostyánszín, nagyon lassan, szinte cseppenként hozzáadunk 1 dl tejszínt, és addog főzzük, amíg jó sűrű karamellt nem kapunk. Az csupán pár perc.

2. A másik 1 dl tejszínt felforrósítjuk, beletördeljük az étcsokit, és addig keverjük, amíg egynemű. fényes, sötétbarna massza nem lesz.

3. A tepsi aljába folpackot terítünk, lerakjuk a kekszet. Megkenjük a karamellel. 4. Csíkokban elhelyezzük rajta a mogyoróvajat és a csokit.5. Aztán ezt egy kanállal csodás összevisszasággá alakítjuk. 6. Végül megszórjuk sós mogyoróval és a markunkban összetört sós pereccel, majd hűtőben dermesztjük. Dermedés után a kekszek mentén klasszul szétszedhető. Nekem kezdéstől a hűtőbe rakásig 20 perc telt el, úgyhogy tényleg gyorsan elkészül!Ez egy jó buli, tegyetek vele próbát!

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük