A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Sajnos nem fizet nekem az Aldi azért, amit most írok, de annyira tetszik a mostani akciójuk, hogy szeretném rá felhívni a figyelmeteket.
Kimondottan praktikus apróságokat árulnak mától, csak azért fékeztem magam, és nem vettem meg mindet azonnal, mert a férjem is velem volt, és szerettem volna, ha látja, hogy van nekem józan eszem, ami határt szab a kívánságaimnak.
Mert most már azt nem írhatom, hogy “a férfiak nem értik” a nőknek ezt a vágyát, hogy birtokoljanak ilyen holmikat, mert tudom, hogy a Szilvi férje például érti; sőt saját maga is hajlandó vásárolni ilyesmiket.
Na de maradjak az akciónál; amit azonnal megvettem, az egy tésztaszűrő fedél.

Pontosan passzol a 25 centi átmérőjű WMF edényemre, amelyben a tésztát szoktam főzni, és így végre nem kell a szűrővel és az edénnyel szerencsétlenkedni egyszerre, hanem csak az edény füléhez szorítom a fedőt, és mehet a víz. 1000 forint.

Szintén egy ezres, és vissza fogok érte settenkedni: két kis téglalap alapú tepsi. Nekem csak nagyok vannak, és néha, amikor kicsi valamit akarok sütni, nem marad más, mint a kerek tortaformák. Ez szerintem praktikus, és árban is nagyon jó.

Még mindig az 1000 forintos cuccok között van ez a gesztenyehámozó. Hahahaha, mondhatják a cinikusok, micsoda marhaság, de ha leültetném ezeket a cinikusokat gesztenyét hámozni a gesztenyeszezonban, a harmadik kiló után sírva könyörögnének ilyen eszközért. A szezon nem hosszú, az igaz, de akkor aztán jól jön egy ilyen. Aki pucolt már gesztenyét kézzel-késsel, úgyis tudja.

A következő. Süteményrács. Ismerjük a receptekből a közhelyszerű mondatot, igaz? “Rácson hagyjuk kihűlni.” Hát kérem szépen, ez az a rács. Nemcsak kihűlni lehet rajta hagyni a sütit, tortát, hanem a csokival, vagy egyéb mázzal való bevonáshoz is szinte nélkülözhetetlen. Vagy úgy mondom, mással nehezen pótolható. Ezres két darab. Hogy minek kettő, az jó kérdés, mivel alapesetben az ember egy tortát/kuglófot süt; hát kérem, el lehet ajándékozni a másikat. Vagy félretenni arra az esetre, ha az egyiket kölcsönadjuk, és nem hozzák vissza.

Még van valami, ami tetszik nekem, és ha valaki rendelkezik ilyennel, írja meg, hogy tényleg olyan praktikus-e  a holmi, mint amilyennek látszik: ez a fröccsenésgátló fedél. Lyukak vannak rajta, amivel a párolgás biztosított, ám az olaj mégsem fröcsög ránk. Ez viszont már 1500 forint.
Aztán van még egy XXL sütőforma, azaz fedeles tepsi, jó nagy, de az már 5500 forint. Viszont jó karácsonyi ajándéknak is.

Ajánlott cikkek

26 Hozzászólás

  1. A kis tepsiket én is szeretem, örülök, hogy anno megvettem. Csak aztán én hülye beraktam az egyiket a mosogatógépbe…Lehetett rajta egy karc, és frankón felvált a bevonat. :(((Azóta a másik féltve őrzött kincs, amit kizárólag kézzel mosok el. Szóval tanuljatok a hibámból! 😀

  2. A tésztaszűrőt én is kinéztem magamnak az újságból! Régóta szeretnék, most meg házhoz jön az akció :-)Fröccsenésgátló: nekem sűrűn szövött szitás van, olyan, mint egy levesszűrő, nyele van és persze lapos ;-), de a mindig robbanó májat ép bőrrel és tiszta konyhafallal meg lehet úszni!

  3. Egyet kell értenem Chef Vikivel :)Nemek is azonnal a máj jutott eszembe azon belül is a rántott máj…imádom,de akkora dilemma volt neki állni,mert folyton lefröcskölt és hiába olyan finom ha utána egy csomó égési sérülése van tőle az embernek!Szóval mindenképpen praktikus,de nekem is az a sima fajta van amit Viki olyan frankón körül írt!Jó nagy így a nagy serpenyőhöz éppen olyan jó,mint a kicsihez!

  4. Majd számolj be róla, hogy a gesztenyepucoló hogy vált be, kíváncsi vagyok.A fröccsenésgátlót szívesen megvenném, nálunk nem lehet kapni és mindig olyan nosztalgiával gondolok az otthon maradt sűrűn szövött szitásra, amilyen (valószínűleg) a Chef Vikinek is van…

  5. A fröccsenésgátló tuti dolog.És arra nem gondoltál, Móni, hogy manapság annyi az iker, és azoknak két torta kell, amit egymásutánban süt meg a gondos édesanya, és akkor két rács kell?!?! Na, hát ezért árulják párosával!!! :-)Az én Zolim tuti mindent megvenne, had örüljek… (És nekem is tetszene egy gesztenye-pucoló… meg a kis tepsi is… csak hová tenném?!?!)No, jó vásárlásokat! :-)Szilvi

  6. Hát őszintén szólva ezek nem hoznak lázba, majd’ mind van valamilyen formában. Viszont amire rákattantam, az a keksznyomó a Lidlben. Nálunk pont mától árulják, én meg azt hittem vasárnaptól. Fenyő, virág és hópihe is van. Na jó, holnap talán még kapok!:))

  7. Móni, ne is mondd, én ma reggel tévedtem be egy Aldiba (most Németországban), jajj, de nehéz volt visszafogni magam! Vannak ilyen szuper egész fűszerek is, csillagánizs, fahéjrudak 1-1 euróért, a szép nagy szilikon sütőformák (kuglóf, gyümitorta, gyümikenyér) 3 eur körül, csomó díszítőmarcipán, szép karácsonyi mintájú celofántasakok (abból be is táraztam, jó lesz bonbonokat ajándékba adni), mini teflonos kuglófforma és tortaforma, és most itt mindenhol fél euróra van leárazva a szeletelt mandula (10 dkg), alig bírom ki, hogy ne vásároljak fel kilókat :)) És a téli futóscuccok is nagyon jók az aldiban! lehet, még visszanézek?? 🙂

  8. Szia!A fedeles tepsimet nagyon szeretem. A zsemléket is abban szoktam sütni.Igaz, hogy összeérnek, de nagyon jó gőzös klímát tudok benne létrehozni.Fröccsenés gátlóért én is benézek, mert van egy szitaszövésű, de egy idő után nem lehet az olajat lemosni róla.

  9. Szia! A rácsból jól jön kettő, a hűlni vágyó kifliket, zsömléket is fel lehet rájuk sorakoztatni, egyre nálam sose férnek rá. Engem a marcipán akció vonz most az Aldiba!Viki

  10. Sziasztok!Nehogy higgyetek névtelennek a gesztenyevágó ollóval kapcsolatban! Én több éve használom, ugyanazt a darabot, és ennél jobb találmányt a gesztenye bevágására nem lehet kitalálni! Egyszerű, könnyű, és biztonságos vele vagdosni a gesztenye szemeket, gyerekek is nyugodtan használhatják! Szóval én nagyon ajánlom!

  11. Na, hát akkor a gesztenyevágó mellett pro és kontra van érv, úgyhogy lehet dönteni:))De tudom, hogy Orsi nem rossz szándékkal írta, hogy nem jó, nem akart ő félrevezetni senkit – neki ez volt a tapasztalata. Én kipróbálnám, tényleg erősnek tűnt a műanyag.

  12. Nekem ezzel a fröccsenésgátlóval van tapasztalatom, ami sajnos nem fröccsenésgátlóként működik, hanem fedőként. Szóval annyira masszív, mintha le lenne fedve az edény. Korábban volt sűrűn szőtt szitaszerű fémcuccom, az jó volt.

  13. A fröccsenésgátlóval kellett volna kezdeni a vásárlást. Kiváló, mosogatógépben meg gyönyörű tiszta is lesz, bár kézi mosogatással is.A gesztenyehámozót most dobtam ki 3 évi hányódás után. Nekem nem vált be hámozásra egyáltalán. Max ha gesztenyét akartam sütni, nagy nehezen vágott rá egy rést, de csak a nagy szemekre. Néhány anyázós próba után ránézni se bírtam.

  14. Sziasztok!”Teakert” írta, hogy keksznyomókat is akcióznak az Aldiban. Melyikben? hogy találok rájuk? (megnéztem az Aldi honlapján az előző sé a mostani akciós prospektust, egyiken sem találom..) Engem ez érdekelne… ha tud valaki segíteni.Köszönöm.

  15. Nekem is van a kis tepsikből. Én egymásra rakom, egyik felül, másik alul, így nem kell sütőzacskót vagy fóliát használnom. Praktikus. A mosogatógépet nem bírja, egy páros tönkrement egy éven belül.

  16. nincs arra tipp, hogyan lehet egy férjet rávenni, hogy menjünk el az aldiba venni ilyen “haszontalan” dolgokat, ha egyébként épp nincs bevásárlása szükség?…:D

  17. Szia Móni!köszönöm. elolvastam.. vagy vmi hasonló.. nem baj. lidl sincs közelebb… uszkve szolíd 53 km. akkor majd két hét múlva csekkolom, van-e még. Addig meg megpróbálom a sütőtökös pitét jól elolvasni. :))még egyszer köszönöm :))

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük