A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Minden típusú munkavégzésnek megvan a hátulütője; az enyémnek, ami ugye állómunka (cukrász vagyok), a lábakra nézve van rossz hatása. Amikor a reumatológus megállapította, hogy sarkantyúgyulladásom van – addig azt sem tudtam, hogy ilyen létezik – elkezdtem különös gonddal kiválasztani a cipőimet. A legfontosabb szempont az lett, hogy a talpamon, a sarokrész közepe tehermentesedjen. Készíttettem már ehhez speciális talpbetétet is, de azzal az volt a gond, hogy nem fért bele minden cipőmbe.

Viszont jöttek időszakok, amikor járni alig tudtam, a fájdalom nagyon erős lett. Az egyik, kényelmi cipőket is kínáló boltban aztán az eladó, akinek elmondtam a problémámat, azt mondta: próbáljam ki a Berkemann papucsot, ha valami, hát akkor ez segíthet.

Tradicionális német minőség, magyar cipészmesterek munkái, európai bőrök, anatómiai talpbetét – hittem neki, és beruháztam a papucsra. Abban kezdtem dolgozni, és egyre elviselhetőbb lett a lábam állapota, időnként szinte teljesen el is múlt a fájdalom. Úgyhogy nemcsak munkára, de aztán már hétköznapra is ilyen lábbelit választottam, és bevallom, amikor megpróbáltam újra felvenni a korábbi divatos, ámde kényelmetlen cipőimet, az esetek zömében – ha nem volt muszáj a magassarkú – letettem róluk: inkább a kényelem!

A legutóbbi papucsom lassan elhasználódott; elkezdtem újakat nézegetni, és tessék: anyák napjára az enyém lett!

Azért gondoltam, hogy a figyelmetekbe ajánlom, mert csak lelkendezni tudok a Berkemannról. Ha láb- vagy gerincfájdalmakkal küzdetek, vegyétek fontolóra, milyen lábbeliben töltitek a mindennapjaitokat, és ne áldozzátok fel az egészségeteket a divat oltárán, nem ér annyit egyetlen világmárka sem. Húszévnyi csillogásért ne tegyük már nyomorékká magunkat további negyven évre!

 

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

  1. Kedves Móni! Nekem is 5 mm- es sarkantyút mutatott ki a röntgen. Utána olvastam, hogy mi is segíthetne. Végül azt a tanácsot fogadtam meg, hogy lúdtalpra való tornát végeztem reggel és este- nem vérre menően- csak pár másodpercet lazán, felkelés előtt és lefekvéskor. Továbbá beszereztem egy parafa lúdtalpbetétet és próbáltam minél többet viselni. Először kellemetlen volt, de pár hét múlva megszokta a lábam. Nem voltam lúdtalpas soha, de az idők során elmozdultak a lábcsontjaim és ez okozta a problémát. Lábfej izmainak erősítésével és az inak nyújtásával (teniszlabda masszírozás) helyre lehetett hozni. Néhány hónap alatt teljesen elmúltak a panaszaim és most már ki se tudom tapintani a sarkamon a probléma forrását. A jó cipő viselése ez mellett persze elengedhetetlen. Én is odafigyelek miben járok. Mindenféle kínai, balerinacipő száműzve. Az orvosok szteroiddal böködtek volna, vagy elvágták volna a talpszalagom, de erre Hála Istennek nem volt szükség. Hiszem, hogy nem kell együtt élned ezzel, hanem teljesen megszabadulhatsz tőle a fentiekben leírtak szerint. Üdv., Andi

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük