A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Tudjátok, hamarosan nyitunk.

Volt a vizes, a villanyszerelők (több is), végre eldőlt, milyen szék és asztal lesz a cukrászdánkban, sőt, holnap megyek, és megvásárolom a poharakat, tányérokat, sütis villákat, satöbbit, hogy hétvégén egy nagyon csendes soft openinggel megnyithassunk.

Ja igen, nagyon fontos, holnaptól meglesz az online pénztárgép is.

A csendes nyitással kapcsolatban kérdezték a munkatársaim, hogy azt mégis hogy képzelem, mire készüljünk tortákkal, én csak annyit mondtam, titokban kinyitjuk az ajtót, de nem szólunk senkinek, úgyhogy, aki bejön, azt kiszolgáljuk, de a tűzoltózenekart még nem állítjuk a teraszra játszani.

Ma a mellékhelyiségekkel foglalkoztam, a női mosdó a ház északi oldalán helyezkedik el, két ablaka is van, egyik a WC-fülkében, másik a mosdóban; mindkét ablakot lefóliáztam belátás elleni fóliával, ami a fényt átengedi, de a tekinteteket nem. A továbbiakban mindenféle dekorációs elemet helyeztem el a helyiségekben, ezeket majd később megmutatom. Mert az igazán nagy dilemmát most a toalettek jelölése jelenti. Lássuk be: a rézszínű, bilibe pisilő kislány ill. kisfiú ideje lejárt. Egyáltalán szomorú, hogy volt idejük…

Tehát: adott két ajtó, amely a vendégtérből nyílik – azaz nincs a mosdók előtt közös tér, a jelölésnek olyannak kell lennie, amely a vendégtérben nem hívja fel magára a figyelmet, ám egyértelműen jelzik, “melyik ajtón menjek be”. A kedvenc jelölésem sajnos nem megvalósítható, annyira szembeötlő, hogy mindenki a vécét bámulná.

A megoldás egyébként nem jön mindenkinek magától, sőt. Kedves barátaink éttermében a fenti módon jelölték a vécéket, és harcias hölgyektől rendszeresen támadást kapnak, miszerint “van egy csomó szószátyár férfi is”, “micsoda destruktív egy kiírás ez”, és hasonlók. Pedig szerintem vicces.

Forrás

Van egyébként egy csomó szexista jelzés, ami nekem nem tetszik, nem érzem viccesnek, inkább ordenárénak. És aztán vannak olyanok, amelyek viccesek lennének, de túl sok bonyodalmat okoznak. A fenti jelzés is lehetne akár vicces, de igényel biológiai alapismereteket, és higgyétek el, sokan nem a kromoszómákra gondolnának az XX és az XY láttán – inkább sematikus nevekre.

Forrás

Legóemberek vécéje…Hasonló jelölés, de nem legósan:

Forrás

A következő pedig nagyon látványos, és elég egyértelmű. Remélem.

Forrás

Aztán van a szuperhősös:

Forrás

A következő megint csak olyan, amin azért el kell mélázni, miközben az örök problémát jeleníti meg:

Forrás

Aztán itt van ez, ami azért vicces, mert pont azt írja,hogy a FÉRFIAK és a NŐK ide ne lépjenek be, az ő mosdójuk a másik oldalon van, ez a vécé pont az ellenkező neműeké… El tudom képzelni, hány félreértést eredményezett ez a két tábla…

Itt ez a kis szolid, ámde ötletes: És az egyik kedvencem, ami nagyon aranyos:

Nos, melyikre szavaztok?

Jó, ha vicces a mosdó jelölése?

Én egyébként valami egyszerűre gondoltam, például erre:

Forrás

Igaz, nem valami vicces, de legalább egyértelmű…

Ajánlott cikkek