A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Régen volt már valami köleses, nem?
Ez a saláta még a legádázabb, legmakacsabb köles-ellenzőknek is bejött, úgyhogy, ha valakit meg akartok győzni arról, hogy ez a gabonaféle finom, javaslom, ilyesmivel nyissatok.

Először lazackockákkal készült ez a saláta, de annyira sikeres volt, hogy mielőtt lefotózhattam volna, elfogyott. Úgyhogy most elkészítettem pulykahússal – de gyakorlatilag bármivel, sőt, csak úgy magában, hús nélkül is finom.

Hozzávalók (4 személyre):
15 dkg köles
3 dkg vaj

40 dkg pulykahús
1 kaliforniai paprika
2 szál zöldhagyma
5 koktélparadicsom
fél fej jégsaláta
2-3 ecetes uborka

bors
citrom
fűszerkeverék a pulykahúshoz (az enyémben volt fokhagyma, köménymag, fűszerpaprika, bors, koriander, majoranna, chili paprika, rozmaring, szerecsendió, babérlevél)
2 ek mustár

5 dl tartármártás (1 tojássárgája, 1 ek mustár, vékony sugárban, habverővel hozzákeverve 2 dl olaj, majd 2,5 dl tejföl, fél citrom leve, só, bors)

Elsőként a kölest főztem meg két és félszeres vízben, kb. tizenöt perc alatt, majd elzártam alatta a lángot, és fedő alatt hagytam párolódni. Amikor már csak langyos volt, villával jól fellazítottam, és belekevertem a vajat.

A pulykahúst csíkokra vágtam, befűszereztem, összekevertem a mustárral. 2-3 ek olajon wokban átsütöttem. (Ez a húsmennyiség jóval több, mint a receptben megadott, mivel én nem 4 főre készítettem.)

A kihűlt kölest egy nagy tálba öntjük, ráöntjük a legfeljebb már csak langyos húst, majd az összes zöldséget felaprítjuk, és az előbbiekhez adjuk. Átkeverjük, és összeforgatjuk a tartárral. Hűtőbe tesszük.
Aztán ehetünk.

Itt van hozzá bónuszként a naplemente utolsó pár pillanata.

Ajánlott cikkek

6 Hozzászólás

  1. Finom lett. Bár eslőre megrémültem a “kölespéptől”, amit a háromszoros víz miatt sokkal, de sokkal kellett főznöm, mire beitta. De a salátában végül pont jó lett. Köszönöm, fogom máskor is csinálni.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük