A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Itt a piteszezon, nekem legalábbis az ősz ezt jelenti. A piték nemcsak azért jók, mert általában rendkívül egyszerűek, hanem mert jól eltárolhatóak, és akár tízóraira is elcsomagolhatjuk a gyereknek, hiszen a legtöbb fajta akár kézből is megehető. Az alábbiakban felidézem néhány kedvencemet.

1. Zserbó pite

Vékony kakaós tészta, lekvár, rajta dió, azon csoki. Ne vágjunk nagy szeleteket belőle, mert tömény, viszont az ember újra és újra visszamegy egy vékonyka csíkért… A receptet ITT találjátok.

2. Szilvás piteCukrászdánkban örök klasszikus, rajongói vannak – nem is csoda, a finom sűrű fahéjas szilvatöltelék és a diós morzsa együtt megunhatatlan. Recept ITT.

3. Túrós pite

Bár olyan hivatalosan nincs, hogy túrószezon (ugyanakkor túróbeszállítónk, egy közeli családi gazdaság feje azt mondja, igenis van, mert vannak az évnek olyan szakaszai, amikor “erősebb” a túró, és van, amikor “gyengébb” – meg aztán, ha megszületnek a kis bocik, nekik kell a tej…), szóval ez a túrós pite az év bármely szakában kiváló lesz, de a kedvenceim közé kívánkozik mindenképp. ITT olvashatjátok, hogyan is kell elkészíteni.

4. Amerikai almás pite

Hű, ez a töltelék… Fantasztikus. Nem is részletezem, nézzétek meg ITT.

5. Klasszikus almás pite

Ezt a receptet nemcsak önmagáért, hanem azért a 2009-ben született bejegyzésért is ide citálom, amelybe belefoglaltam. Zsófi, aki most már 15 éves, még csak ovis volt, és nagyon cuki dolgokat mondott nekem,  és nagyon örülök, hogy ezen a felületen ilyesmiket is megörökítettem. Meg aztán, a recept az abban az évben eltávozott anyósomtól származott, akiről mindig szeretettel emlékezünk. ITT találjátok a bejegyzést.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük