A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Budapestre érkezve gondoltam, összefutok nagyobbik lányommal, Nórival, aki már negyedik éve él a fővárosban. Nem találtam túl jó hangulatban, és egy hirtelen ötlettől vezérelve azt mondtam neki: most pedig elviszlek valahova!

Hiába érdeklődött, hogy hova megyünk, nem árultam el.  – Meglepetééééés! – feleltem a kérdésére, és a Paulay Ede utca felé vettem az irányt. Éppen sikerült parkolóhelyet találnom a célpontunkkal szemben. – Messze van még innen gyalog? – kérdezte Nóri, mire a szemközti épületre mutattam, hogy ide jöttünk. A szelfimúzeumba.

Mosoly jelent meg az arcán egyből, és én éreztem, hogy jó döntés volt ide hozni. Budapest első szelfimúzeuma, a Museum of Sweets and Selfies bő egyórányi önfeledt programot kínál, na meg előtte-utána – kinek hogy – valódi, fogyasztható édességeket és kávét.

Egy picike cukrászdába érkezünk meg ugyanis, itt, ha akarunk, ihatunk egy kávét, vagy egy üdítőt a múzeum meglátogatása előtt, és itt vesszük meg a belépőjegyeket is: 2990 Ft a felnőtt jegy, a családi kedvezményes, annak 2800 Ft darabja. A hétvégi belépők drágábbak, 3500 forintba kerülnek, úgyhogy hétközbeni látogatásunkkal máris spóroltunk egy ezrest, amit rögtön befektettünk két kapucsínóba. Bevallom, kettőnk közül én voltam a türelmetlenebb (Nem ittad meg még? Na, idd már meg, menjünk be!), alig vártam, hogy lássam, milyen hatást vált ki belőlünk ez az igazi kortárs múzeum.

Ez a szuper babarózsaszín uralkodik ebben a világban, és hát van itt mindenféle jópofaság: eper- és banánhinta, rengeteg flamingó, rózsaszín pálmafák.

Ez a jó nagy, zizi-szerű műcukorral töltött medence a legkedveltebb fotózkodós helyszín, a képen látható lányok vagy félórán át bitorolták, úgyhogy mi addig bejártuk a többi termet, és később tértünk vissza ide, hogy megmártózzunk a színes ziziben, ami aztán egész este potyogott belőlünk mindenhonnan.

Rózsaszín és sárga banánok sűrű függönyében…

Tükrös szelfi.

Ez a szoba is nagyon klassz, sötétben világító formák, színek.

 

És hát itt az unikornis, kisebbeknek fellépőt is mellékeltek hozzá.

Segítség, elrabolja a lányomat…!

Az én egyik kedvencem ez a hely volt.

Micsoda véletlen, hogy reggel rózsaszínbe öltöztem…

Ez pedig a másik kedvenc installációm:

Így néz ki kicsit messzebbről:

Vintage bicikli is, persze, miért pont itt ne lenne, ugye?

Majdnem másfél órán keresztül szórakoztunk, és amint a képeken is láthatjátok, mindkettőnket mosolyra derített a hely. Feldobódtunk, na. Örültem is, amikor megláttam, hogy van belépő ajándékutalvány, mert egy ilyen program tényleg klassz ajándék lehet.

Mi is ott hagytuk a névjegyünket 🙂

Köszi az élményt, szelfimúzeum!

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük