A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Egyszer csak azon kaptam magam, hogy úgy sütnék valamit, de lehetőleg olyasmit, amit amúgy még nem készítettem, de nem kell vele sokat pepecselni. Ezek a kis párnácskák nagyon jól sikerültek, gyorsan asztalra kerültek – és bizony hamar el is fogytak.

Hozzávalók a tésztához (16-18 darab lesz belőle):

18 dkg liszt

15 dkg vaj

3 dkg cukor

fél kk só

1 kk őrölt fahéj

3-4 ek hideg víz

A töltelékhez:

15-20 dkg eperlekvár

10 dkg marcipán

A tetejére:

1 tojás

3-4 ek tej

csipet só

1. A lisztet egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a fahéjat, és a kockákra vágott vajat. Összegyúrjuk úgy, hogy közben a vizet is hozzáadjuk. Gyorsan dolgozzunk, a vaj ne olvadjon meg a kezünktől. Gombócot formázunk a tésztából, majd lapos koronggá lapítjuk, így csomagoljuk folpackba, és tesszük hűtőbe fél órára (hamarabb áthűl a korong, mint a gombóc).

2. Kinyújtjuk a tésztát kb.2 mm vastagra, és kiszaggatjuk egy 8-10 centi átmérőjű szaggatóval. Mindegyik kör közepére teszünk egy teáskanál lekvárt, és reszelünk rá a marcipánból.

3. Félbe hajtjuk a köröket, és a széleit alaposan összedolgozzuk. Sütőpapírral borított tepsire tesszük a párnákat, és lekenjük – nos, én az alábbi képen látható példányokkal kísérleteztem, mindegyiket más valamivel kentem le, majd az eredményről is beszámolok egészen pontosan.

4. Kísérletem eredményeképp azt mondhatom, a tejes-tojásos-sós keverék tökéletes választás a kenéshez. 180 fokon 15-20 perc alatt süssük meg a párnácskákat.

Epres tölteléket egyébként nagyon egyszerűen készíthetünk fagyasztott eperből: fél kiló fagyasztott epret főzzünk fel cukorral, és sűrítsük be 2 dkg étkezési keményítővel, majd hagyjuk kihűlni.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük