A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Szeretitek a mogyoróvajat? Nekem az egyik gyengém. Még nagyon fiatal koromban, amikor egy albérletben laktunk több lánnyal, az egyiküknek volt egy pici üveg mogyoróvaja. Bent tartotta a hűtőben. Egyszer megkérdeztem, mi az, mondta, hogy mogyoróvaj, és hozzátette, hogy egyek belőle nyugodtan, mert ő nem szereti.

Megkóstoltam, és elvesztem. Éjszakánként jártam ki néhány kanálnyi kis élvezetért, próbáltam nem feltűnően megenni, de hát pár hét alatt szépen elfogyott. Utána keresgéltem a boltokban de még elég sokáig kellett várnom, hogy megjelenjen a polcokon. Szerencsére most már nem nagy mutatvány a beszerzése, és ez a keksz igazán jó választás, ha valamit készítenénk belőle. Ráadásul rém egyszerű.

25 dkg puha vaj

18 dkg cukor

20 dkg mogyoróvaj

2 tojás

25 dkg liszt

1 tk. szódabikarbóna

15 dkg sós mogyoró

A puha vajat keverjük habosra a cukorral; adjuk hozzá a tojásokat, majd a többi hozzávalót is, a mogyorót a legvégén forgassuk bele. Vizes kézzel formázzunk a masszából diónyi golyókat – én mértem, hogy egyforma legyen: 3,5 dkg volt mind -, és rakjuk tepsire nem túl sűrűn: lapítsuk le a golyókat a vizes ujjainkkal, vagy egy villával, és így is maradjon 2-3 centi két korong között. 180 fokon kb. 13-15 percig süssük a kekszeket.
Ennyi.
 
De ha mást is kipróbálnál, van még néhány kekszrecept a blogon:
 

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük