A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

A macaronsütés rajtam maradt, mint szamáron a fül. Az üzemben a munkatársaim mindent kiválóan megsütnek, elkészítenek (igen, most mindenképpen a “megcsinálnak” szót akartam kerülni, mert az ugye nem elegáns), de macaront még mindig csak én tudok…izé…előállítani.

Mert ugyanis macaront nem lehet akkor sütni, amikor a torták készülnek – az párával, gőzzel jár, az pedig ennek a kis édességnek nem jó: nem tud megszáradni a teteje, és sütéskor kireped. Így tehát, mivel csak munkaidő után lehet vele foglalkozni, rám maradt. Nem is bánom igazán, legalább nem felejtem el, ha már annyit szenvedtem érte…

Tudom, hogy nem szabályosan járok el, de én kifejezetten szeretem, hogy ugyanabba a habzsákba töltöm a különbözőre színezett masszákat, és így mindig másmilyen átmeneteket kapok. Egy alkalommal 500 g mandulalisztből készítem a macarontésztát, és amikor már összeállítottam, de még nem kevertem ki teljesen, akkor veszem négy-, vagy ötfelé, és megszínezem az ételfestékekkel. Miután kinyomkodtam a masszát a sütőlemezekre, jön a száradás ideje, ami körülbelül 40 perc. Ezalatt elkészítem, vagy legalább is előkészítem a töltelékeket.

Általában kétféle töltelékalapot használok: étcsokis, vagy fehér csokis. Az étcsokiból tejszínnel trüffelkrémet készítek, amelyet 100%-os tisztaságú illóolajjal ízesítek; így szokott készülni “After eight” macaron, narancsos-gyömbéres, vagy épp levendulás.

A másik alapnál a fehér csokihoz szintén tejszínt adok, összeolvasztom, és vajat is keverek bele. Kihűtőm, kihabosítom, és ekkor keverem bele az ízesítést: pisztácia pasztát, törökmogyoró pasztát, vagy az illóolajokat – citromot, grapefruitot, ami épp a kezem ügyébe kerül.

Hát ilyesmivel bíbelődöm egyik-másik estémen.

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük