A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

A trópusi szél torta tulajdonképpen Nóri szülinapi tortájának kissé tovább egyszerűsített változata. Egyszerűsítenem kellett, mert hirtelen és gyorsan kellett egy torta, és ehhez a lapok éppen készen voltak.

Amikor a Gasztroangyaltól felhívtak, hogy szeretnének nálunk forgatni, és kellene valamit együtt készíteni Marcsival, olyasmit, ami nem tart órákig, kis gondolkodás után ez a torta jutott eszembe.

Azt találtam ki, hogy ne tartson sokáig a felvétel, előre lesütöm a lapokat, így a félórás sütési időt megspóroljuk. Ennek köszönhetően a forgatás tényleg nagyon gördülékenyen ment, a torta tényleg villámgyorsan elkészült. Azóta többen kérdeztétek már tőlem a receptet, úgyhogy most leírom.

Tehát a hozzávalók:

6 tojásfehérje

30 dkg cukor

5 dl kókusztejszín

2-3 ek cukor

25 dkg mangópüré

20 dkg friss vagy konzerv ananász kis kockákra vágva

A hat tojásfehérjét 30 dkg cukorral felverjük úgy, hogy még ne túl kemény, de ne is folyós hab legyen; felkenünk belőle sütőpapírra 3 egyforma méretű kört (26 cm átmérőjűeket), és 150 fokon kb. 35-40 perc alatt megsütjük őket. Ehhez bizony három tepsi, és egy jó légkeveréses sütő kell – ha ez nincs, akkor már nem olyan gyors a torta, mert egyesével, egyszerre mindig csak 2 tojást és 10 deka cukrot felverve kell sütnünk a lapokat.

Amikor ezek a vékony habcsóklapok megsültek és kihűltek, jöhet a krém: a jól lehűtött kókusztejszínt kemény habbá verjük, belekeverjük a mangópürét. A krém egyik felét elosztjuk az egyik lapon, megszórjuk a kockákra vágott ananásszal. Jöhet a másik lap, a krém és az ananász másik fele, majd a harmadik lappal befedjük. A tetejét ötletszerűen díszítjük azzal, ami a kezünk ügyébe kerül. Nekem a liofilizált málna vált be.

Szeletelés előtt érdemes legalább fél órát állni hagyni, addig inkább csak trancsírozni lehet, utána viszont jól vágható.

 

Ajánlott cikkek