A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Olvasom, hogy egyre szélesebb körben hódít, de legalább is válik ismertté az USA-beli Rochesterből elindulva a “Garbage plate” nevű étel (garbage=szemét, plate=tányér, azaz szemét a tányéron). Lényege, hogy maradékokat raknak egymás mellé, alá, fölé, így alkotva újabb és újabb kreációkat.

Igen, tudom, hogy ezt őseink már régóta ismerték, mosléknak hívták, és a disznókra pazarolták, ahelyett, hogy a vendégeknek szolgálták volna fel. Na de erről nekem eszembe jutott a saját sztorim, és az, hogy anyukám már akkor igen magas színvonalon művelte ezt a műfajt, amikor még Amerikában azt sem tudták, hogy majd egyszer garbage plate-nek fogják elnevezni.

Szóval, az történt, hogy középiskolás koromban egyszer éjjel értem haza a szüleimhez, és a gázon találtam egy fazék kaját, még meleg volt, gondoltam is, hogy ezért nincs a hűtőben. Megkóstoltam, irgalmatlan jó volt – anyám kiválóan főz -, és ettem belőle két tányérral. Nem jöttem rá, mi az, de nagyon ízlett. Reggel kérdeztem anyukámat, mi volt az ott a tűzhelyen, valami eszméletlen, erre mondja: az? Ja, hát csak összeöntöztem a maradékokat a kutyának…MEGETTED?
Hát igen. Volt benne gulyás, túrós csusza, kis gombapörkölt, ez-amaz, minden, amit szeretek. Nem gondoltam volna, hogy egyszer más neve is lesz a moslékon kívül; azt meg főleg nem, hogy bizniszt lehetne rá alapozni…

Rochesterben egyébként egy Nick Tahou nevű fickó tevékenysége nyomán lett népszerű a garbage plate, olyannyira, hogy ezen a néven éttermek veszik fel az étlapjukra. Te megennéd?

 

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük