A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Amikor felhívtak a Gourmet Fesztiváltól, hogy vegyünk részt az eseményen kiállítóként mint cukrászda, egészen meghatódtam. Ugyanakkor éreztem, hogy bármennyire is jól hangzik, idén még nem tudnánk megugrani ezt a magasságot, nem vagyunk annyian, és jelenleg a kapacitásunk is eléggé a maximális kihasználtság vonalában mozog. 

Fájó szívvel bár, de végül nem vállaltam el.

Ám akkor jött egy újabb telefon, hogy ha kiállítóként nem is leszünk ott, de nincs-e kedvem egy workshopot tartani, sütni valami jó kis sütit közösen a jelentkezőkkel. Hát, miért is ne, gondoltam. Mivel a fesztivál idei egyik témája a sör volt, arra gondoltam, legyen sörös süti. Meggysörös. Na meg csokis. Hát valahogy így kezdett körvonalazódni ez a recept. 

A workshopon pici, 20 centi átmérőjű formákban sütöttük a sütit, három darab jött ki a receptben megadott mennyiségből.

Meggysörös cheesecake brownie

Hozzávalók:
12 dkg vaj
12 dkg étcsokoládé
12 dkg nádcukor
3 tojás
12 dkg liszt
3 dkg cukrozatlan kakaópor
2 dl meggysör

12 dkg krémsajt (Philadelphia, vagy mascarpone)

4 dkg porcukor

1 tojás

1 dl meggysör

pisztácia durvára törtve

sósmogyoró

 

1. Gőz felett olvasszuk meg a csokoládét, a cukrot, és a vajat, adjuk hozzá a tojásokat, keverjük el.

2. Adjuk hozzá a lisztet, kakaót és a sört, keverjük simára. Töltsük a tésztát 26 cm-es kapcsos formába, amelynek az aljába sütőpapírt tettünk.

3. Keverjük össze a krémsajtot a porcukorral, a tojással és az 1 dl sörrel, majd kanalazzuk a tésztára és egy kés élével kenjük egy kicsit szét. Szórjuk meg a tetejét durvára tört pisztáciával és sósmogyoróval.

4. 180 fokos előremelegített sütőben süssük 35-40 percig. A szeleteléssel várjuk meg, amíg teljesen kihűl.

Jó, a napunk úgy kezdődött, hogy Budapestre utaztunk, átvettük a karszalagokat, és elkezdtünk körbenézegetni, kóstolgatni. Voltak nagyon finom élményeink, és bizony csalódtunk is néhány helyen. Ezzel együtt jól szórakoztunk, és vártuk, hogy elérkezzen a workshopok sorában a mi időnk – és akkor átöltöztünk…Jól láthatóan, elöl-hátul Móniban:-)

Jó kis csapat jött össze, a rendelkezésünkre álló egy órát jól kitöltöttük. Finom belga meggysört kaptunk a sütihez, nagyon kellemes gyümölcsös ízt adott neki.

Minden résztvevőnek lett egy saját kis brownie-tortája. Végül összeálltunk egy csoportképre is.Jó buli volt, jó süti lett. Persze, itthon is megsütöttem, immár rendesen, a 26 centis formában, és remek lett.

Próbáljátok ki!

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük