A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Semmiképpen sem úgy, hogy azzal a gondolattal ébred, hogy “hű, ma valahogy mangós sajtkrém-golyóra vágyom!” Nem. Sokkal inkább valamiféle kényszermegoldás okán.

Mint általában a golyók, flancosabb elnevezéssel cake pop-ok, a mi mangós-sajtkrémesünk is egyfajta mentőmunkálat terméke. Mert az egész úgy kezdődött, hogy megvettem Ötvös Zsuzsi könyvét, a Kreatív desszertiskolát. Mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit komolyabban akar foglalkozni a cukrászattal, és mondjuk nemcsak kevert sütiket szeretne sütni hétvégenként. Zsuzsi könyve fantasztikus. Közérthetően tanít meg francia desszertek készítésére, és közben kinyitja az ajtót a végtelen variálhatóság felé.

Én is kedvet kaptam némely tortájához, ki is próbáltam többet. Az egyik volt ezek közül a mangós sajtkrémmousse-os répatorta. Többször elkészítettük a cukrászüzemben is, mígnem egyszer csak vétettünk valamiféle technológiai hibát, és a torta lágyabb lett a kelleténél. Magyarul, nem lehetett szeletelni, folyt.Ilyenkor az ember választhat, hogy megeszi kanállal a családdal, elajándékozza némi magyarázat kíséretében, vagy – és ez történt most – továbbgondolja. Hát most továbbgondoltuk.

Összegyúrtuk némi darált keksszel, bevontuk fehér csokival, és megszórtuk kevéske liofilizált málnával. Nem mondom, hogy ez a világ leggazdaságosabb sütigolyója.

De lehet, hogy a legfinomabb.

A tanulság: ha valami nem használható az eredeti elképzelésünk szerint, készítsünk belőle valami mást. Nem jön be mindig – de néha egészen zseniális felfedezésekhez vezet.

 

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük