Vagy valami hasonló. Az eredeti moszkauerben nincs tojás, ellenben van liszt, a paleo verzióba tettünk tojást, cserébe lisztmentes. Valamit valamiért – a csoki és a sült olajos magok ízét így is élvezhetjük.
Hozzávalók kb. 20 darabhoz:
20 dkg darált dió
10 dkg darált törökmogyoró
10 dkg kókuszreszelék
4 tojás
12 dkg nyírfacukor (vagy más természetes édesítő)
fél narancs reszelt héja (kezeletlen)
10 dkg 80%-os étcsoki
1 ek kókuszolaj
1. A sütőt előmelegítjük 180 fokosra.
2. A tojásokat összedolgozzuk a nyírfacukorral, majd belekeverjük a kókuszzsírt is. Hozzáadjuk a diót, a mogyorót és a kókuszreszeléket, valamint a narancshéjat.
3. A lehető legnagyobb tepsinkbe sütőpapírt terítünk. A masszából pingponglabda méretű golyókat formázunk, majd kicsit lelapítjuk, és a tepsin egymás mellé helyezzük. 15 perc alatt készre sütjük.
4. A kókuszolajjal mikróban szakaszosan melegítve (30 másodpercenként átkeverjük) megolvasztjuk az étcsokit, és bekenjük vele a kihűlt kekszek alját.