A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Tegnap közös programot szerveztünk a barátainkkal a közeli Balatonfenyvesen. Azt terveztük, hogy felülünk a MÁV utolsó gazdasági vasútjára, népnyelven a kisvasútra, amely ma már csak egy 14 kilométeres szakaszon közlekedik Balatonfenyves és Somogyszentpál között; a további pálya egy részét ellopták a fémtolvajok.

Fotó innen.

Sajnos, a vonatra végül nem fértünk fel, úgyhogy nem tudom megmondani, hogy milyen ez a program például nyolc gyerek és négy felnőtt számára, mi ugyanis ennyien voltunk; a kisvasút kétóránként megy, 14.15-kor, 16.15-kor és 18.15-kor indul, másfél óra alatt járja meg a 14 kilométeres utat oda-vissza, ami állítólag gyönyörű.
Mondom, nem tudom, mert a két vagon csurig volt turistákkal, mire odaértünk egy remek ebéd után.
És az ebédünk az, ami megérdemel egy bejegyzést. A sorsra bíztuk magunkat, és megálltunk a Gomba Café elnevezésű étterem-pizzériánál. Bár az elnevezés eléggé zavaros, mintha a létező összes funkciót közölni akarták volna benne, szerencsére a weinstube-ot, meg azt, hogy bár, nem írták hozzá (Gomba Café Weinstube restaurant-pizzéria-bar); ennek ellenére minden szinten, tökéletesen elégedettek voltunk.

Akik a környéken járnak, és szeretnének  jót enni, tegyenek egy próbát. Amint említettem, nyolc gyerekkel voltunk, ami helyből erőt próbáló feladat tud lenni, már az elhelyezkedésnél. Én azt szeretem, ha mi, felnőttek külön tudunk ülni, úgy még arra is van esély, hogy beszélgessünk. Itt ez abszolúte jól megvalósítható volt. Három asztalt foglaltunk el, és elmondhatom, pincérünk a helyzet magaslatán volt a rendelés felvételével a gyerekeknél! Úgy boldogult velük, hogy nekünk, szülőknek közbe sem kellett szólnunk. Az italaink pillanatok alatt kint voltak, és az ételekre sem kellett sokat várni dacára annak, hogy az étterem tulajdonképpen tele volt.

Cím: Balatonfenyves, Kölcsey u. 7.

Sokféle ételt kóstoltunk, a gyerekek többnyire pizzát kértek, én tárkonyos csirkeragulevest és salátát ettem, volt, aki halat fűszervajjal, más rántott halat, kértünk valami húsos ételt is; amit bírtam, megkóstoltam, és teljes meggyőződéssel mondom, hogy minden nagyon finom volt. Ráadásul a mosdó csillog-villog.
Sajnos, a kávét nem volt időm megkóstolni, mert innen rohantunk a 14.15-ös kisvonatra, amire ugye, mint mondtam, nem fértünk fel. Ezért aztán vonatozás helyett elmentünk gokartozni.

Ez nem volt olcsó – 10 perc 2000 forint… – de maradandó élmény volt a gyerekeknek, az biztos. Nem csak tíz perc a program, mivel van egy kis elméleti oktatás, meg beleülnek, meg ott még jönnek-mennek; élvezték nagyon, kisebbek és nagyobbak egyaránt.

Amíg a gyerekek köröztek, én a másik anyukával, és két lánnyal elmentem, hogy kávét keressek. A gokartos hölgy kérdésemre, hogy hol érdemes kávézni, fagyizni, egyből rávágta, hogy “az Osváth cukrászdában”. Kicsit bonyolultan magyarázta el, hol van, aztán, amikor kutattunk, akkor fedeztük fel, hogy azzal az étteremmel szemben, ahol ebédeltünk… Pontosabban, az étteremmel szemben vezet le egy utcácska a Balaton-partra, és annak a bal oldalán helyezkedik el a cukrászda.

Ahogy mondani szokás, egynek jó. A kávé jó volt, a fagyi is, sütit nem kóstoltunk. Kiszolgálás a pultnál.
Utána lesétáltunk a partra.

Voltak bátor fürdőzők, ám, amint a képen is jól látszik, eső közelgett. Negyed óra múlva “leszakadt az ég”; addigra éppen végeztek a fiúk is, és elindultunk hazafelé. Itt, Keszthelyen már sütött a nap…

Ajánlott cikkek

7 Hozzászólás

  1. SZia. Ne bánkódj, hogy lemaradtatok a kisvasútról..Mi voltunk a testvéremék, meg barátaik gyerköceivel… Mondták nekünk milyen szuper program mennyi állatot fogunk látni. A kisvonat tele volt fáradt nyugdíjasokkal, akik mosolyogtak azon, milyen cukik a gyerekek dülöngélv…(no comment) Aztán láttunk 3 bodzabokrot, meg 2 kukoricást, és egy kósza elsuhanó fácánt…Maradt élményben a hosszú álldogálás, kapaszkodás, és a gyerekek tartása, mert ők unalmukban elálmosodtak. Nem igazán értem a mai napig sem, hogy minek voltak ott nyugdíjasok, és miért nem jutott eszébe egyiknak sem, hogy nem vicces gyerekekkel álldogálni.:) Detti

  2. Mondjuk nekem születési rendellenességgel élő fiaim vannak: imádnak mindenféle vasutat. Akár állva is. (Ettől még dühítő a tömeg.) És pont Fenyvesre megyünk szombaton, egy hétre. 3 család, azaz 8 gyerek, 4 felnőtt. Úgyhogy az éttermet is megjegyezzük. Köszi a programajánlatot. Apropó, ha nem lesz strandidő: hol van Fenyveshez a legközelebbi kalandpark? A Sobri Jóskát ismerjük, de az onnan iszonyat messze van.

  3. Nekünk Fenyves-alsón van nyaralónk, így volt már szerencsém a kisvasúthoz. Ez viszont évekkel ezelőtt volt, szép, májusi napon, amikor egyetemi haverokkal buliztunk lent, és természetesen szinte csak mi töltöttük fel a vonatot. Marha lassan mentünk, de nekünk akkor minden gyönyörű volt, és visszafelé gyalog jöttünk. Úgy már több állatot láttunk.Azóta rendesen leredukálták az induló vonatok számát és járatsűrűségét, pedig szerintem ha nem lenne tömeg, ez jó program lenne fiatalnak, öregnek egyaránt.

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük