A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Nem tudom pontosan, hogy mi történik velem a tél közeledtével, de olyan elképesztő vágyat érzek a jó sötét csokis sütik, a szaftos, “megállbenneakanál” egytálételek után, mintha nem lenne rajtam pont elég tartalék a hideg évszak túlélésére, még akár úgy is, hogy csak vízhez jutok három hónapon keresztül.

Ma valamiért amúgy is rám tört a folyamatos ehetnék, mintha bekattantam volna, sorban estek le rólam a gátlások, és a frissen sült bukta, a lepróbált karácsonyi bejgli diós és mákos kivitelben egyaránt, a csodásan sikerült macaron, és ez a fergeteges csokis pöfeteg olyan próbák elé állítottak, amelyekbe rendre belebuktam. Ez egy ilyen nap volt. Ez meg egy ilyen süti:

Ó, nem tudok mit mondani, odavagyok. Kötözzetek le, ragasszátok be a számat, zárjátok el tőlem.

Hozzávalók kb. 16-17 darabhoz:

22 dkg liszt

18 dkg étcsoki (70%-osat használunk mi)

15 dkg cukor

8 dkg vaj

2 tojás

1 tk sütőpor

csapott kk só

porcukor a hempergetéshez

1. Az étcsokit tegyük egy műanyag tálba, dobáljuk rá darabokban a vajat. Mikróban olvasszuk meg úgy, hogy 30 másodpercenként átkeverjük, nehogy megégjen a csoki. Így ugyanis sokkal gyorsabb olvasztani, mint vízgőz fölött, viszont ha megég, akkor ritka büdös.

2. Keverjük össze egy másik tálban a maradék szárazanyagokat: a lisztet, a sót és a sütőport.

3. A tojásokat keverjük habosra a cukorral, a kicsi kézi robotgéppel érdemes, adjuk hozzá a csokit, majd 3-4 adagban a lisztes keveréket. Az így kapott masszát tegyük hűtőbe legalább három órára, de úgy még jobb, ha egy éjszakát ott pihen. A lényeg, hogy a massza formázható legyen.

4. Ha már tudunk belőle golyókat gyúrni, akkor lássunk neki: mi 4 dkg-os , a diónál kicsit nagyobb golyókat formáztunk a masszából, porcukorba forgattuk őket, és kicsit meglapítva a sütőpapírral borított sütőlemezre helyeztük.

5. Melegítsük elő a sütőt légkeveréses módban 160 fokosra, és süssük a kis sütiket 12-16 percig, hogy pontosan meddig, ez sütőfüggő. A közepe még legyen egy kicsit lágy, amikor kivesszük, úgy lesz az igazi.

Kihűlés után szedjük le a papírról, és azonnal rejtsük el valahova, még úgy is rekord gyorsasággal fog elfogyni.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük