A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Készülünk a karácsonyra, próbálgatjuk az aprósüti recepteket. Így akadt kezünkbe egy sváb keksz, a preckedli receptje, amely nagyon finom, egyszerű. Bár a környezetemben élő sváb származású kollégák, ismerősök, barátok pont nem ismerték, sőt, soha nem is hallottak róla, különleges neve miatt már látatlanban eldöntöttük, hogy kipróbáljuk. Különlegessége a magas zsírtartalma, és az, hogy vaj és zsír egyaránt szerepel benne.

Hozzávalók:

50 dkg liszt
3 tojás
20 dkg cukor
20 dkg vaj
20 dkg zsír
1 citrom leve és reszelt héja
1 cs sütőpor
csipet só

1 db tojás – a lekenéshez
durvára vágott dió vagy mogyoró, kristálycukorral elkeverve – a forgatáshoz

1. A zsírt és a vajat morzsoljuk el a liszttel a két tenyerünk között, majd gyúrjuk össze az összes többi hozzávalóval. Takarjuk le folpackkal, és tegyük egy órára hűtőbe.

2. Nyújtsuk ki a tésztát kb. egy centi vastagra, majd szaggassunk belőle tetszőleges formákat. A nyers tésztadarabokat kenjük meg tojással, és mártsuk meg a cukros dióban/mogyoróban, és tegyük sütőpapírral borított tepsire.

3. 180 fokos sütőben 15-20 perc alatt süssük szép pirosra a preckedliket.

Ajánlott cikkek

3 Hozzászólás

  1. Kedves Móni,
    a süti tényleg finom, de a recept arányai szerintem nem stimmelnek. Fél kg liszthez ez a zsiradékmennyiség túl sok – bőven kellett még lisztet tennem hozzá.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük