A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Régi dakota indián bölcsesség, hogy ha válsághelyzetbe kerültél, egyél csokit. A csokitól megnyugszanak az idegeid, és képes vagy máris egy kicsit jobb színben látni a jövőt.

Most tehát eljött a csokis sütik ideje. És ez a kókuszos változat – ájulás. Na jó, de legalábbis szóhozsemjutás.

Hozzávalók egy 26 cm-es kapcsos tortaformához:

Csokis réteg:

4 tojás
2 dl étolaj
1 dl tej
18 dkg kristálycukor
20 dkg étcsokoládé / de még jobb, ha csokicsepp
10 dkg búzaliszt
6 dkg 20-22 %-os kakaópor
1 teáskanál sütőpor

Kókuszos réteg:

2 tojás
10 dkg kristálycukor
25 dkg tejföl
20 dkg kókuszreszelék

A tetejére:

10 dkg étcsoki
1 dl habtejszín
kókuszreszelék díszítésnek
A képhez annyi kiegészítést fűznék, hogy nagyon kedves barátaink, az Abaházi család ifjú tagja, Golda ajándékba lefestette nekünk a cukrászdánkat. Annyira kedves és aranyos ajándék, hogy nem tudunk betelni vele – így hát most Goldi képével fotózkodunk, és ezúton is köszönjük!

De most jöjjenek az elkészítés lépései:

1. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, a sütőt előmelegítjük 170 fokosra.

2. A csokis részhez – ha nem kaptunk csokicseppet – összevágjuk a csokit apróra. A száraz hozzávalókat (cukor, liszt, kakaópor, sütőpor) összekeverjük egy tálban, és félretesszük.  A tojásokat, az olajat, a cukrot és a tejet kikeverjük egy másik tálban, majd hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, és az apróra vágott csokit. A brownie-nál nem kell nagy faksznit csinálni a műveletből, nem kell habosra keverni, egyszerűen csak jól elegyíteni kell mindent.

2. A kókuszos réteghez a tojást kikeverjük a cukrokkal, majd a tejföllel is, és végül hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és azzal is alaposan átkeverjük.

4. A tortaformába öntjük csokis keverék felét, majd rákanalazzuk a kókuszos masszát. Nem olyan egyszerű, mivel híg masszán próbálunk egyenletesen eloszlatni puha tölteléket, de nagyot hibázni nem lehet. Ráöntjük a maradék csokis részt úgy, hogy az egészet befedje.

5. 25-30 percig sütjük. A lényeg: a közepe még nézzen ki úgy, mintha nyers lenne, akkor jó!

6. A tejszínt forrósítsuk fel, és tördeljük bele az étcsokit. Addig kevergessük, amíg a csoki el nem olvad, és homogén, fényló, sötétbarna masszát nem kapunk. Ezt tegyük a kihűlt torta tetejére, és szórjuk meg kókuszreszelékkel.

Nem tudom, feltűnt-e, de a maci figyel.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük