A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Húsvét után, amikor már mindenkinek elég volt a kalácsból, a tojásból, a sonkából, eljön a maradékhasznosítás ideje. Túl jó falatok ezek ahhoz, hogy csak úgy kidobjuk őket, és hát egyébként sem szép dolog. A sonkára rengeteg ötletem van, a quiche-től kezdve a tortilláig, hús helyett mehet a kerékrépa leves gombócába, sonkás tészta, lasagna, palacsinta, ennyi mindenre már nem is elég. A főtt tojás mehet fasírtba, rakott krumpliba, a kalácsból meg készíthetünk mondjuk kalácspudingot vagy francia pirítóst. A sós kalácsból bundás kenyeret kalácsot.

A kerékrépa leves

Vagy: dobjunk be mindent az aprítógépbe, illetve a kalácsot ne, azt tartogassuk pirítósnak (a sósat, az édes nem annyira lesz ehhez jó), és készítsünk egy szuper szendvicskrémet, amit újult energiával tüntet el a család egy kiadós reggeli vagy vacsora alkalmával. Nem is annyira recept ez, mint egy kis inspiráció: ahány alkalom, annyiféle szendvicskrém készülhet. Tegyünk az aprítóba főtt sonkát – vigyázat, ne maradjon benne porc, csont meg főleg -, megpucolt főtt tojást, egy kis fej tisztított, félbe vágott vöröshagymát, nyomjunk hozzá mustárt, és hogy legyen, amitől igazán jól kenhető lesz, tegyünk bele krémsajtot vagy mascarponét, vagy néhány kanál tejfölt. Turmixoljuk, kóstolgassuk, és állítsuk be a nekünk megfelelő ízt és állagot. Mehet bele még petrezselyem, medvehagyma, újhagyma, snidling…

Ugyanilyet készíthetünk maradék pörköltből, anyósom ennek nagymestere volt, a maradék szarvas- vagy vaddisznó pörköltből (apósom vadászott) olyan pástétomokat rittyentett, hogy alig vártam, hogy az amúgy igazán ízletes főfogás szendvicskrémmé avanzsáljon. Kísérletezgessetek, kóstoljatok, meg fogtok lepődni…

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük