Egy régi receptemet vettem elő mostanában, ugyanis amióta itthon karanténozgatunk teljes létszámban, egyszerűen nem bírom kiszámítani, mennyi kenyeret rendeljek a péktől. Rendelek valamennyit, nem elég a következő szállításig. Akkor aztán rendelek többet, erre a fele megmarad, nem győzöm bundáskenyérnek, kenyérkockaként (levesbe) elhasználni, esetleg fasírozottba beledolgozni.
Szóval, egyre többször sütök kenyeret, zsemlét, kiflit, stanglit, kalácsot a családnak, leginkább sósakat, hiszen cukrászdánk van, az édes annyira nem elérhetetlen.
Ennek ellenére azért újra elkezdtem megsütni azokat a régi receptjeimet, amelyeknek sok évvel ezelőtt, kisgyerekes anyaként nagy hasznát vettem. Ilyen volt ez a diós csiga is, amelyről teljesen megfeledkeztem, pedig legalább annyira jó, mint amerikai testvére, a cinnamon rolls.
7. Jó szorosan feltekerem, és kb. 3 centi vastag, egyforma szeletekre vágom a hengert, itt 13 szelet lett belőle.
8. Bekapcsolom a sütőt 180 fokosra (alsó-felső sütés). Vajazott-lisztezett, 28 centi átmérőjű kerek formába teszem a csigákat, és nagyjából 25 perc alatt szép pirosra sütöm .
9. Kiveszem a sütőből, öt percig állni hagyom, közben összekeverem egy kis tálkában a porcukrot, a vaníliás cukrot és a tejet, és ezzel a mázzal meglocsolom a csigákat.