A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

A címben olvasható mondat nem az, amivel szívesen szembesül az ember, főleg, ha abban a hitben él, hogy hozzáad valami értéket a településéhez – ez volt az első gondolatom, amikor még valamikor májusban a szomszéd utcából egy hölgy záráskor meglehetősen indulatosan rám borította, hogy elege van abból, hogy a mi vendégeink az ő kapubejárójában fordulnak meg, írjam ki, hogy ezt ne tegyék, és különben is, mondta, ez egy olyan jó kis csendes környék volt, amíg maguk ide nem jöttek…– Hát – mondtam  erre kissé álszenten -, sajnos, megy a cukrászda, mit tehetnék?

– Hát igen – válaszolta erre a hölgy -, jó kis utca volt ez, de most oda a nyugalmunk!

Déjá vu érzésem volt, amikor az Ördög Nóra-Nánási Pál- féle kisbolttal kapcsolatos ellenvetéseket olvastam a minap az Instagramon és a Facebookon. Egyrészt, megértem a helyiek csalódottságát, ők egy uncsi, senkit sem érdeklő utcában vettek nyaralót, erre a celebek odamennek, és hát nem népszerű lesz a hely?

Az igazság az, hogy az utca közterület. Az, hogy a gyereket az elmúlt 30 évben ki lehetett engedni az utcára biciklizni, ajándék. Az, hogy a most közlekedő bunkók miatt nem, a valóság. De nem Ördög Nóra és Nánási Pál tehet róla, hanem a nulla közlekedési kultúrával rendelkező bunkó vendég.

Én minden nap hálát adok azért, hogy a cukrászdánk előtt nem ütöttek el senkit. Bár hosszas könyörgés után  (a szezon elejétől ígérte a polgármester) augusztus 14-én végre elénk is kikerült a 40 km/h-s sebességkorlátozó tábla, ez nyilván, nem sokakat hat meg, akik eddig 100-zal mentek, most talán 90-nel. Csak, hogy mindenki előtt világos legyen: egy hosszú, egyenes útnak nagyjából a közepén vagyunk, gondolhatjátok… De abszolút átérzem Nánásiék problémáját: ők csupán feltámasztottak egy haldokló élelmiszerboltot, a vásárlók meg…olyanok, amilyenek.Nyilván, aki az Ördög-Nánási házaspárnak kiadta az engedélyt az élelmiszerboltra, kellett volna, hogy legyen valami fogalma arról, akármit is fognak árulni, arra tömeg tódul majd. Ha erre nem gondolt, akkor, már elnézést, de méltatlan a hivatalára. Nánásiékat hibáztatni azért, mert sok a vevőjük, hát bocsánat, de ostobaság. Tegyük hozzá: Balatonakarattya az elmúlt évekig a Balaton sötét foltja volt, ahol minden csak rohadt szét, erre jönnek néhányan, akik fantáziát látnak a településben, és szinte azonnal a támadások kereszttüzébe kerülnek.

Érdekes ez a kettősség: menjen is a Balaton, meg ne is zavarjon bennünket.

Valahol, valaki érdeke mindig sérül. A kérdés, hogy mi a fontosabb.

Ajánlott cikkek