A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Adós maradtam azzal a történettel, hogyan kerültek a Mónisütik Budapestre a karantén időszakában.

Hát így indultunk el vele:-) fotó: Pixeltaster/Pintér Árpád

Nos, amikor kitört a vész, a 16 partner kávézónkból, akiknek addig rendületlenül szállítottuk a sütiket, 14 bezárt, egyik napról a másikra. A saját cukrászdánkban is töredékére esett vissza a forgalom a kezdeti dermedtség időszakában, majd kicsivel később egyre kiegyensúlyozottabbá vált, de arra azért még mindig kevés volt, hogy a cégünk 13 dolgozóját eltartsa. Mindig alkalmazkodtunk az engedélyezett lehetőségekhez, ha 15 óráig, hát akkor addig, ha kiszállítással, hát úgy, ha előrendelősre, akkor meg úgy, de igyekeztünk a maximumot kihozni a helyzetből.

Fotó: Pixeltaster/Pintér Árpád

Ekkor keresett meg Határ Péter, akihez a budapesti Á table! francia pékség hálózat köthető, meg számtalan más gasztronómiai, vagy gasztronómiával kapcsolatos projekt; tulajdonképpen vele már másfél évvel ezelőtt elkezdtünk beszélgetni arról, hogy a sütijeinknek bizony lenne létjogosultsága Budapesten is, és ha bármit tervezünk a fővárosban, szívesen részt vesz benne.

Nos, nem sokkal a vész kitörése után Péter felhívott, hogy a Babka Budapest tulajdonosával, Nemesvölgyi Attilával kialakították az étterem házhozszállítási rendszerét, és mi lenne, ha a mi sütijeinket is bevennék a kínálatba. Kapóra jött nekünk ez a lehetőség, hiszen budapesti vendégeink már nagyon régóta ostromoltak a kérdéssel, hogy mikor lesz már a fővárosban is Mónisüti, és hát most ők bizony nem tudnak vidékre jönni, nem jöhetnek. Senki sem tudta megmondani, meddig kell számolni a karantén-helyzettel, meddig vagyunk kénytelenek nagyon-nagyon csökkentett üzemmódban dolgozni, így hát egyeztettünk, átbeszéltük, és úgy döntöttünk, megpróbáljuk, aztán lesz, ami lesz. Amíg a rendkívüli helyzet tart, pont le tudjuk tesztelni, vajon érdemes lenne-e nekünk saját üzletet nyitni Budapesten.

Elindult a Móni házhoz süti Facebook-oldal, amit Péter kezelt a kezdetektől, nem irigyeltem érte, mert rengeteg kérdésre kellett válaszokat adnia, de ő válaszolt szorgalmasan.

Azért nem mindig torták között ülve foglalkozott a rendelésekkel :-))

A vendégek nagyon megszerették a rugelachunkat, ezt egy idő után már nemcsak a Babkában, hanem “a másik bolt”-ban is lehetett kapni, a másik népszerű termékünk pedig a Péter fejéből kipattant Lagzibox lett, igazi, falusi házi lagzis sütik dobozolva, úgy, ahogy azt hajnaltájt a vendégek kezébe nyomják a lakodalomból való távozáskor: jól megtömve mindenféle finomsággal. A termék annyira nagyot szólt, hogy még a Street Kitchen is írt róla.

Nálunk, a cukrászüzemben raktuk össze a rendeléseket, háromszor összevetettük az excel táblázatot az összerakott dobozokkal, mégis, csak akkor nyugodtam meg mindig, amikor pár órával később Péter a Babkában annyit mondott, “rendben van”. Nem mindig mondta ezt, hozzáteszem, előfordult, hogy valami keveredés történt nálunk, és kimaradt egy doboz…ne is kérdezzétek, én úgy éreztem, éveket öregedtem, de aztán persze mindig megoldódott minden.És ahogy telt az idő, elkezdtek kinyitni a partner kávézóink. Egy ideig bírtuk, de aztán látszott: ha ez így marad, valami sérülni fog. Vagy a minőség (amit nagyon nem szeretnék), vagy az üzem rogy meg úgy, hogy elmenekülnek a dolgozóink, mert sosem lesz vége a munkának. Az élet is visszaállt lassan a megszokott kerékvágásba – hétvégenként újra megjelentek az ismerős arcok az ország minden tájáról, és hát új vendégek is, nagyon sokan.

Fotó: Pixeltaster/Pintér Árpád

A Móni házhoz süti beváltotta hozzáfűzött reményeinket, betöltötte feladatát, hiszen amíg a cukrászdánk nem volt elérhető a fővárosiak számára, addig süteményeink elérhetővé váltak a fővárosban. A korlátozó rendelkezések visszavonásával egyidejűleg mi is visszavonulunk, és gyenesdiási cukrászdánkban, illetve partner kávézóinkban lesznek elérhetőek a termékeink.

Június 19-én még utoljára házhoz sütöm, aztán egy időre búcsút veszünk a fővárostól – de abban biztosak vagyunk, hogy nem sokáig.

 

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük