Készülünk már a karácsonyra az üzemben és a cukrászdában egyaránt, nagyjából kialakult, hogy milyen aprósütiket fogunk készíteni. Az eredeti elképzelésünkhöz képest érkezett egy új ötlet, ami aztán be is épült a kínálatunkba. Ez a kókuszos linzer. Hozzávalók:
30 dkg liszt
20 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 tojás
10 dkg kókuszreszelék
- Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat a vaj és a tojás kivételével.
- Beledobjuk a vajat, és a két tenyerünk között elmorzsolgatjuk, de nem sokáig, nem az a cél, hogy a vaj elolvadjon! Csak annyi, hogy nagyjából homogén elegyet kapjunk.
- Ekkor adjuk hozzá a tojást, és az egészet összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük fél órára. Én, ha sietek, akkor a gombócot koronggá lapítom, és a fagyasztóba teszem 10 percre.
- A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk – a felét lyukas közepűre, a másik felét sima korongra – , majd sütőpapírral borított tepsire tesszük, és 170 fokon megsütjük, kb. 10 perc alatt. Maradjon világos!
- Mi ribizlilekvárral ragasztgattuk össze a párokat, de persze lehet klasszikusan barack-, vagy ízlésünk szerint bármilyen más lekvárt választani. A linzer másnapra fantasztikus állagúra puhul, onnantól az igazi – amíg tart…
Ha nem szeretem a kókuszt akkor kihagyhatom vagy helyette 10dkg lisztet rakják?köszi a választ Marcsi