A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Készülünk már a karácsonyra az üzemben és a cukrászdában egyaránt, nagyjából kialakult, hogy milyen aprósütiket fogunk készíteni. Az eredeti elképzelésünkhöz képest  érkezett egy új ötlet, ami aztán be is épült a kínálatunkba. Ez a kókuszos linzer. Hozzávalók:

30 dkg liszt

20 dkg vaj

15 dkg porcukor

1 tojás

10 dkg kókuszreszelék

fél csomag sütőpor

  1. Egy tálban összekeverjük a hozzávalókat a vaj és a tojás kivételével.
  2. Beledobjuk a vajat, és a két tenyerünk között elmorzsolgatjuk, de nem sokáig, nem az a cél, hogy a vaj elolvadjon! Csak annyi, hogy nagyjából homogén elegyet kapjunk.
  3. Ekkor adjuk hozzá a tojást, és az egészet összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, és hűtőbe tesszük fél órára. Én, ha sietek, akkor a gombócot koronggá lapítom, és a fagyasztóba teszem 10 percre.
  4. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk – a felét lyukas közepűre, a másik felét sima korongra – , majd sütőpapírral borított tepsire tesszük, és 170 fokon megsütjük, kb. 10 perc alatt. Maradjon világos!
  5. Mi ribizlilekvárral ragasztgattuk össze a párokat, de persze lehet klasszikusan barack-, vagy ízlésünk szerint bármilyen más lekvárt választani. A linzer másnapra fantasztikus állagúra puhul, onnantól az igazi – amíg tart…

Ajánlott cikkek

1 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük