A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Ez az étel az egyik kedvencem.
Régóta készítem különböző verziókban, tulajdonképpen lecsós alapról van szó, amely kiegészül padlizsánnal – feltétlenül -, illetve egyéb zöldségekkel, például répával, cukkinivel, hagymával. Van, amikor húst nem is teszek bele, de most a paleo kísérleti időszakban némi darált sertéscombbal tettem laktató ebéddé.
Azzal utólag szembesültem, hogy ez az étel bizony nem is paleo: ebben az étrendben nem ajánlatos a paradicsom, a padlizsán, illetve a paprika sem.

Hozzávalók (4 személyre):
2 fej lila hagyma
4-5 tv paprika
1 padlizsán
1 cukkini
3 szál sárgarépa
üveg (kb. 3 dl) paradicsompüré

bors
fokhagyma
zöld fűszerek tetszés szerint

70 dkg darált sertéscomb
10-15 dkg zabpehely (nem kimondottan paleo, de a megengedő kategóriában van)
1 tojás

bors
1 gerezd zúzott fokhagyma

1. A hagymákat felszeljük, kevés zsiradékon (lehet állati zsír, vagy kókuszzsír, ha már paleo) megdinszteljük. Közben megtisztítjuk és apróra vágjuk a többi zöldséget is, vagy reszeljük a nagylyukú reszelőn. Az összes zöldséget a hagymára rakjuk, jól átkeverjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, sózzuk, fűszerezzük, pároljuk úgy tíz percig, majd felengedjük a paradicsompürével, és annyi vízzel, hogy még azért sűrű legyen a szósz.
2. Amíg felforr, a húst összekeverjük a tojással, a zabpehellyel és a fűszerekkel, majd vizes kézzel gombócokat formázunk a masszából, és a paradicsomos raguba tesszük. Fedő alatt együtt kb. még 25 percig főzzük kis lángon.

Kész.

 

Ajánlott cikkek

3 Hozzászólás

  1. Nils Holgersonné, csak a hangzása fura, egyébként bár nem kóstoltam direkt a kókuszolajat, az elkészült ételekben egyáltalán nincs kókusz íze.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük