A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Az a helyzet, hogy bármennyire is megkérdőjelezik egyesek időnként, hogy érdemes-e nekem még mindig/megint tanulnom, csomó érdekes dologgal szembesültem csak az elmúlt három évben az egyetemnek köszönhetően. Legutób hétfőn.
Őszintén, meglehetősen halogató típus vagyok. Akkor állok neki valamit megcsinálni, amikor már feltétlen muszáj, esetleg kicsit késő is, de valahogy mindig akkor jön az ihlet, amikor szorongat a (határ)idő.
Most például az ökoturizmus menedzsment tárgyból kellett beadandó dolgozatot készíteni egy környékbeli ökoturisztikai létesítményről, május 6-i határidővel. 4-én kitaláltam, hogy legyen a téma a Festetics Imre Állatpark,  , 5-én, vasárnap nekiálltam. Összeszedtem mindent, amit a neten találtam, de az bizony nem volt

túl sok. Így aztán 6-án délelőtt kikerekeztem az állatparkba – ahol, szégyen, gyalázat még nem jártam -, és jól kikérdezgettem a park vezetőjét, Györke Zsombort mindenről, amiről csak tudtam.
Hála neki, a dolgozat pont elkészült, amire kellett, viszont tényleg elszégyelltem magam, hogy ilyen klassz hely van itt, és én még nem hoztam el a gyerekeimet. Szinte minden nap elmegyünk mellette, de valahogy kívülről nem tűnik olyan érdekesnek. Szürkemarha, tyúk, kacsa, liba, pulyka, meg néhány állat látszik még.
De bentről – egész más. Sok állat van, szépen vannak tartva, a terület tiszta, nincs állott büdös trágyaszag, mert minden nap kitrágyáznak az állatok alól, és el is szállítják a hatalmas kupacot. Amíg ott voltam, éppen született egy kis cigája (juhfajta), az anyja javában nyalogatta, amikor távoztam.
A parkban játszótér is van, hamarosan elkészül a büfé épülete, sok-sok asztalt és padot telepítettek, ahova le lehet ülni, meg lehet enni a magunkkal hozott ennivalót, vagy épp nézegethetünk, ameddig kedvünk tartja.
Ha Keszthelyen jártok, ne hagyjátok ki.
A felnőtt belépő 800 Ft, a diák, nyugdíjas 500, a 6 év alatti gyereknek 200 forintosat kell venni. Nyitva minden nap 9-19 óráig. Ja, a helyszín pedig Keszthely, az elkerülő út – hivatalos nevén Csapás út, Gyenesdiás felől a Tesco felé haladva jobb oldalt (utána kb. 100 méterre van a hipermarket).

Ajánlott cikkek

5 Hozzászólás

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük