A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Itt van az a gyors és egyszerű halas fogás, amit tegnap ígértem. Halat enni jó, ráadásul nem kell túlbonyolítani, szerencsére pillanatok alatt elkészül, úgyhogy rajta. Életmódváltósoknak zöldséggel, aki ragaszkodik a szénhidráthoz, annak kapros-túrós galuskával.

Hozzávalók:
1 kg tengeri halfilé (tőkehal, pl.)

5 dkg vaj

bors
citrom
mustár
tejszín vagy tejföl (előbbiből cirka 2 dl, utóbbiból 1 nagy pohár)

köretnek párolt zöldség, vagy például kapros-túrós galuska

Jó ez így is, nézzétek csak…

A halat kiolvasztjuk, majd sózuk, borsozzuk a filék mindkét oldalát. A vajat egy serpenyőben felforrósítjuk,és megsütjük benne a halakat, de csak egy-két percig mindkét oldalukat. Amikor az összes halfilé kész, üres a serpenyőnk, illetve amaradék kicsinyke vaj van benne, meg a pörzsanyagok, adunk hozzá egy evőkanál mustárt, fél deci vízzel elkeverjük, majd felöntjük a tejszínnel/tejföllel (nálunk a férjem gyomra nem bírja a tejszínt, ezért készült tejföllel). Ízesítjük sóval, borssal, citromlével, tehetünk bele zöld fűszereket, vagy esetleg egy kis indiait, majd visszarakjuk az összes halszeletet ebbe a mártásba, megvárjuk, amíg együtt felforr, és lekapcsoljuk alatta a lángot.

Közben már megpárolhatjuk a zöldséget, illetve szaggahatjuk a galuskát, aztán tálalás!

Ajánlott cikkek

2 Hozzászólás

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük