A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Régen valahogy úgy voltam a sütikkel, hogy voltak a túrósok, meg az összes többi. Túrós rétes, joghurtos túrós torta, túrós táska, túrós lepény – egyszerűen nem tudok olyan túrós ételt mondani, amiért ne rajonganék odaadóan. Főleg a túrós sütiért

A saját cukrászdánkban is mindig kell, hogy legyen legalább egyféle túrós süti a kínálatban, hétvégén meg több is. Egyébként két csoportjuk van ezeknek a típusú süteményeknek a mi osztályozási módszerünk szerint: a hideg és a meleg érzetűek. Hideg érzetűek azok, amelyekre jólesik rágondolni agy forró nyári napon, hűsítőként jutnak eszünkbe, a töltelék részük sütés nélkül készül: a túrót összekeverjük joghurttal/tejszínhabbal/gyümölcspürével/tejföllel/gyümölcsdarabokkal, zselatinnal megkötjük, dermesztjük. A meleg érzetűeket ezzel szemben sütjük, inkább hűvösben szeretjük fogyasztani – na de persze ez nincs kőbe vésve -, mindenesetre nem berzenkedünk magunkban, ha elénk teszik mínusz hat fokban – mondjuk, egy kellemesen langyos túrós rétest, például.

A meisseni sült túrótorta, régen “alj nélküli túrós”-ként terjedt a blogokon,

Hozzávalók:

  • 1kg túró
  • 22 dkg cukor
  • 6 tojás
  • 15 dkg puha vaj
  • 5 ek búzadara
  • 1 citrom leve és héja
  • fél sütőpor
  • félvaníliarúd kikapart belseje
  • kb. 30 dkg eperdzsem*
  1. A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, a cukorral, belekeverjük a búzadarát és a sütőport, majd a puha vajat, a citromhéjat és a citromlevet, a vaníliát is.
  2. Felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, és beleforgatjuk a túrós keverékbe.
  3. Kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, az oldalát vajjal kikenjük; beleöntjük a massza felét, majd rápötyögtetjük a dzsemet, és lezárjuk a maradék túrós keverékkel. Légkeverésen 160, alsó-felső sütéssel 170 fokon sütjük kb. 1 órán át. Várjuk meg, amíg kihűl, akkor tudjuk szépen szeletelni.

Na jó, az igazat megvallva, ezt nyáron is bármikor megenném…mondjuk, egy gombóc vaníliafagyival…?!?

*Az eperdzsemet mi magunk főzzük, szezonon kívül fagyasztott eperből, cukorral, jó sűrűre. De el lehet használni a megmaradt lekvárokat, tulajdonképpen bármilyet, amit szívesen eszünk együtt a túróval.

Túrós süti, túrós süti!!!!

Ti hogy vagytok ezzel?

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük