A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Lisszaboni élménybeszámolóim közé ékelődött a fügeérés.

Kedvenc gyümölcsöm a füge; régebben a sárgadinnyét mondtam, de most már annyira ritkán kapok igazán finomat, hogy elment tőle a kedvem. Amikor érik (mármint a füge), akkor hirtelen annyi lesz belőle, hogy azt sem tudjuk, mihez kezdjünk a rengeteg édes gyümölccsel. Legutóbb egy sütireceptet hoztam, most pedig egy finom, különleges ételt, ami lehet előétel, snack, tízórai, kinek mi. Egy biztos: aki szereti az édes-sós párosítást, annak ez biztosan nagyon bejön.

Volt már egyébként hasonló recept a blogon, akkor a körtét és a gorgonzolát/márványsajtot párosítottam különbözőképpen variálva.

A recept igazából nem is recept, mert csak jó érett füge és kéksajt kell hozzá. Hogy az a kéksajt éppen márványsajt, gorgonzola vagy dán penészes sajt, azt az ízlésetek/lehetőségeitek döntsék el. Mutatom a kiindulási helyzetet.

A teendő roppant egyszerű: tegyünk egy ilyen tűzálló tálkába, de ha nincs ilyenünk, akkor egy kis tepsibe félbevágott fügéket (ebbe a kis porcelánba 3 fél fért el, egy embernek pont elég, ha nem ezzel akar jóllakni), morzsoljunk rá kékpenészes sajtot, és tegyük sütőbe/grillbe 8-10 percre. Ennyi.

Ha költő lennék, ódát zengenék róla. De nem vagyok. Helyette csak azt tudom mondani, hogy az élet annyi szépséget, örömöt hordoz magában, hogy ha az ember egy kicsit jobban igyekszik felfedezni ezeket a mindennapokban, maga is elcsodálkozik. Például egy ilyen egyszerű ételen – hogy micsoda harmóniát, micsoda ízeket hordoz magában….! Fergeteges.

Ajánlott cikkek

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük