A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Gyors és egyszerű desszertet készítettem ma, a család nem győzött áradozni, milyen szuper, milyen klassz.
Stahl Judit Gyors édességek című könyvéből vettem az ötletet, mert tényleg nem volt kedvem sütivel pepecselni a konyhában. Az elhatározástól a sütő lekapcsolásáig fél óra telt el, úgyhogy nincs okom panaszra. Csodás fázisfotókat készítettem, hogy ne kelljen magyaráznom semmit, de valamiért nem lehet a fényképezőgépről átmásolni a képeket a számítógépre… Úgyhogy a kész tekercseket újra lefotóztam telefonnal, de a fázisokat nem tudtam megismételni.

Bár hozzáadott cukor nincs ebben a kis édességben, ellenben van csoki, tejszín, banán, rétestészta – szóval, fogyókúrába inkább nem építeném be. De aki nem fogyózik, az örülni fog neki.

Hozzávalók – 16 db-hoz:
1 csomag 8 lapos réteslap
4 db banán
1 tábla étcsoki
kb. 0,7 dl tejszín (fél decinél kicsit több kell, egy decinél kevesebb, hogy elég sűrű maradjon a csoki)
10 dkg olvasztott vaj

1. A tejszínt összeolvasztottam a csokival (mikróban, bevallom; egy kis jénaiban szoktam, beletördelem a csokit, ráöntöm a tejszínt, 45 másodpercre beteszem, utána átkeverem, ha nem olvadt el kellőképpen, visszateszem még fél percre).
2. A banánokat meghámozom, elfelezem, majd a feleket hozzában kettévágom. Így lesz 16 fél-fél banánom.
3. A réteslapokat kicsomagolom, ollóval középen félbevágom. Így kapok 16 csíkot.
4. Bekapcsolom a sütőt, 200 fokosra állítom.
5. Az első lapot magam elé veszem, az elejétől 2-3 centire középre ráteszem a banáncsíkot, egy teáskanállal kenek rá a csokiból. A lapot vékonyan megvajazom, majd a jobbról-balról lelógó részt a banánra hajtom, és feltekerem. A tésztába csavart banánokat úgy teszem a sütőpapírral borított tepsibe, hogy a tészta vége kerüljön alulra. Mindegyik tetejét megkenem még vajjal.
6. 200 fokon 15 perc alatt sül szép pirosra.

Ajánlott cikkek

7 Hozzászólás

  1. Ajjaj! Ezt ki kell próbálnom. Van itthon a fagyasztóban egy csomag felhasználásra váró réteslap. Mondjuk, kiolvasztva már nem olyan jó móka, kissé össze ragad.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük