A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

 
 

Tegnap gondolkodtam azon, mit is csináljunk ma – mivel Apának egész napos elfoglaltsága van, nem lesz itthon, nekem kell valami tartalmas programról gondoskodnom három gyermek részére (a legnagyobb már megszervezi saját magának).
Aztán kaptam egy e-mailt egyik kedves olvasómtól (szeretek e-maileket kapni, főleg kedves olvasóktól), aki többek között azt is írta, hogy lesz itt nálunk, Keszthelyen egy klassz kis program, azért tudja, mert az ő párja, Figura Ede fog fellépni; “imádják őt kicsik is, nagyok is” – írta Saci. Jó-jó, gondoltam, szuper lehet, meg minden, de azért biztosan kicsit elfogult ez a vélemény.
Hát nem az.
Figura Ede varázslatos, fantasztikus, magával ragadó, vicces, kedves, vagány, én ilyen klassz gyerekműsort nem is tudom, mikor láttam, ha láttam egyáltalán. Az benne a legjobb, hogy a felnőtteket ugyanúgy szórakoztatja, mint a gyerekeket; mindenki szintjén helyez el poénokat, mint mondjuk a Shrekben: máson nevet a szülő, máson a gyerek, de az a lényeg, hogy nevet mindenki.

Ezen a programon, amelyen Ede fellépett, Bence fiam is szerepelt a csengettyűzenekarral, így aztán, amikor Saci írta, hogy hol lesz a műsor, nem is volt kérdéses, ott leszünk-e. Remek délelőtti elfoglaltság volt, amelyet Sacival és Edével közös kávézással koronáztunk meg.
A gyerekeket addig hazavittem, és megbeszéltük, hogy délután elmegyünk Tapolcára kirándulni, méghozzá a tavasbarlangba. Ha valaki erre kirándul, a tavasbarlangot ne hagyja ki, a gyerekek nagyon élvezték. Egy 180 méter hosszú “folyosón” kell végigmenni csónakkal, a víz átlagos mélysége fél méter; egyből kérdeztem a fiút, aki a csónakba szállásnál segédkezett, előfordult-e már, hogy belefordultak az utasok a vízbe? Persze, mondta, de inkább iskolások, akik hülyülnek.

Az indulási oldal.

Ez megnyugtatott; Bálint fiam kezébe adtuk az evezőt, aki nagyon élvezte, hogy ő lehet a kapitány, mivel kirándulni sem akart eljönni – így viszont már egészen más volt a helyzet. Az uncsi túra helyett hirtelen ő volt a főnök.

Captain Bálint

Kezébe tettük életünket, ő pedig nagyon felelősségteljesen irányított. A barlang helyenként olyan szűk, hogy nem  is lehet evezni, a csónakban ülők a kezükkel nagyon hatékonyan tudják befolyásolni a haladást.

 

 

A barlangot egy Németh Ferenc nevű kőműves fedezte fel 1903-ban kútásás közben, és tíz évvel később már meg is nyitották a kíváncsi látogatók előtt; Magyarországon ez volt az első ilyen, turistalátványosságként funkcionáló barlang. A víz 20 fokos, a levegő szintén. Egy gond van csak: nagyon hamar körbeérünk.
A felnőtt jegy ára 1000 forint, a diák/gyerek 700. Így aztán nekem ez a kb. húszperces mutatvány 3100 forintomban volt – de nagy élmény, nem szabad kihagyni.

A barlang után ettünk egy fagyit, majd másik kedvelt célpontunkhoz, a Malom-tóhoz mentünk. Ebben annyi hal van, hogy lassan már a víz nem fér el benne. A partján egy jó kis játszótér található, itt is elszórakoztunk kissé.

Hogyan győzzük le anyát a mérleghintán?

Sok lúd…hmmm…győz?
Így már lehet…

Ha nem a barátainkat látogattuk volna meg ezután, akkor betértünk volna egy pizzára a La Pergola nevű étterembe; aki nincs annyira oda az olaszos konyháért, annak ajánlom a Gabriella éttermet a Malom-tó partján.

Én ma nem főztem.

(Nyári tapolcai biciklitúránkat ITT olvashatjátok el.)

________________________________________

A FlyLady 13. napjánál tartunk, a mai feladatunk az eddigiekhez: 15 perc mozgás! Nincs de, nincs jaj, meg nyöszörgés, meg hogy a házimunka közben úgyis mozogtam már eleget, kicsit tornáztassuk meg magunkat, akár az esti film közben.
Via tanácsai, javaslatai ITT olvashatóak.
Este mosogatófényesítés? Megy még?

Ajánlott cikkek

5 Hozzászólás

  1. Hát ezért váltottam ki a diákigazolványomat a levelező tagozaton, egy állatkertnél, vagy egy múzeumnál 500,-Ft mínuszt is jelenthetek a páromnak. Nem mondhatja mindig, hogy drágám…..Az első döbbenet akkor ért, amikor elfogadták a BNV-n, ha jól emlékszem 1200 helyett csak 700-ba kerültem? Volt ez már három éve is!Egyébként meg el kellene kezdenem már a Flylady programodat, bár mosogatófényezésben asszem jó vagyok.Az ilyen posztokért szeretek betérni hozzád, nagyon szeretem a fent nevezett tavasbarlangot a malomtóval és az aranyhalakkal együtt.Ezért megérdemelsz tőlem “egy jó szót”. No az idézőjel nem azért van mert nem úgy gondolom, csupán azért, mert Eszter indított ez egy játékot.Szóval ez a bejegyzés egy pontot ér Számodra az “Egy jó szó” játékban! :)”A játékot Eszter szervezi az “Én szappanos világom:” írója, .A játékról erről a linkről értesülhetsz:http://eszterszappan.blogspot.com/2011/03/egy-jo-szo-jatek.htmlA nyeremény érdekében látogass el linkjére.Mariann voltam!

  2. Ja!Azt elfelejtettem mondani, hogy konyhai takarításom kezdetén befújtam a mosogatólefolyóba egy kis d-tost, és néhány perc állás után úgy láttam valami mozog….Vettem a bátorságot lecsavaroztam a lefolyót fedő likas fémet, és elszörnyülködtem attól a rettenettől amit onnét kiszedtem. Hát azt a nyálkás izét senkinek sem kívánom. Mindezekre tekintettel gyorsan a középlefolyóba gyömöszöltem, egy egész lefolyótisztító tablettát….. hátha.Szóval köszönöm az ötletet, a kicsavarozás hadművelet soha nem jutott volna eszembe…. Persze eddig is öntöttem ide oda hajszál és egyéb rondaság oldására valamit, esetleg granulátoumot, oda való zselét, de ennyire alapos még nem voltam. Köszi a tippeket!

  3. Figura Ede nálunk is járt, én éppen nem voltam még bent az oviban – a gyerekeknek tetszett, ezúton is köszönet érte!Sajna az elmúlt években annyi kókler húz hasznot “vándor előadásaival”, hogy az bosszantó, hisz a színvonal legtöbbször a béka popója alatt van…Tizenöt perc mozgás?Egész héten fűvetésre készítettem elő a terepet, tegnap a nagyobb részét már sikerült /kb 200 nm-t/ bevetni, ma folyt köv.Este minden sejtem fájt, csak feküdtem a sötétben, semmi mosogató, semmi cuccolás. Így ma a szétbombázott lakás látványa várt.Szóval lesz mozgás ma is…

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük