A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Most, hogy útjára indítottam súlycsökkentés célú életmódváltásomat, az élet úgy hozta, hogy különböző süteményeket kell sütnöm ennek-annak. Olyan sütiket gyártok, hogy borzasztó nagy önuralmat kell gyakorolnom ahhoz, hogy ne egyek belőlük.
Itt van például ez a mogyorós-vajkaramellás.
Hát ez…
Akik kóstolták, azt mondták, tiszta Snickers; a receptet Flóránál találtam, kicsit változtattam a mennyiségeken.
Életmódváltós sorstársaim, legyetek erősek. Ez most nem nekünk való.

Hozzávalók a tésztához: 
25 dkg liszt 
12,5 dkg vaj 
1 tojás, felverve


A töltelékhez: 
10 dkg vaj 
1,5 dl tejszín 
15 dkg cukor 
15 dkg sós mogyoró kicsit aprítva, nem is aprítva, csak összenyomkodva annyira, hogy az egész szemek kettéváljanak

A tetejére a ganache-hoz: 
2 dl tejszín 
20 dkg étcsokoládé
A lisztet egy tálba öntjük, beledobjuk a hideg vajat kis kockákra vágva,és a két tenyerünk között addig morzsoljuk össze a liszttel, amíg nagyjából egynemű  nem lesz (nem maradnak benne vajdarabok). Hozzáadjuk a tojást, összegyúrjuk a tésztát, és a hűtőbe tesszük folpackba csomagolva úgy 20 percre.
Utána kinyújtjuk, 26 cm-s piteformába tesszük, és 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

A töltelékhez a vajat, a tejszínt és a cukrot felforraljuk, gyöngyöztetjük addig, amíg kissé be nem sűrűsödik.

Hozzákeverjük a mogyorót.

Kicsit hűlni hagyjuk, majd szétterítjük a tésztán.
Ezt követően megmelegítjük a tejszínt úgy 60 fokosra, beletördeljük a csokit, és addig kevergetjük, amíg a két anyag teljesen eggyé nem válik; ha kell, kicsit melegíthetünk még rajta, de ne forrósítsuk 60 fok fölé.
Oszlassuk el a csokis masszát a mogyorós karamellen, és tegyük hűtőbe kb. 3 órára.


Ajánlott cikkek

15 Hozzászólás

  1. Na nem. Én menten leiratkozom a blogról. Nyolc kilótól kell még megszabadulnom így szülés után fél évvel, ez a torta nem ér! Guszta salátafotókat akarok látni! 😉

  2. Elismerem, hogy ez a világ egyik legfinomabb süteménye. Évek óta sütöm, bár nem túl gyakran. 🙂 De… sütöttem már mogyoróval és dióval is, és bizton állítom, hogy dióval sokkal-de-sokkal jobb, és – paradox módon – számomra a snickersre is jobban hasonlít így. Móni, próbáld ki dióval is, lásd, milyenek a visszajelzések, melyik ízlik jobban a vásárlóknak.
    Amúgy meg… tudod te is jól, hogy ha nem kevered össze mondjuk hússal vagy friss gyümölccsel, akkor nyugodtan ehetsz ebből is egy-két szeletkét, mégha kalóriadúsabb is. Szóval, hajrá, Snickers-szelet!:)

  3. Kár, hogy csak most olvasom a hozzászólásokat, elsőként főzőtejszínnel csináltam, most ezen változtatok, bár úgy is ízlett mindenkinek.
    Köszönöm a receptet.

    Ildikó

  4. Kedves Móni! Két kérdésen van: — Nekem a töltelék nem lett olyan szép barnás, mint a képen 🙁 Először kellett volna karamellizálni a cukrot és utána kellett volna hozzádni a vajat és tejszínt?
    – A tésztája sütés során összement. Mitől lehetett?

    Nagyon szeretem a receptjeidet, nagyon finomakat sütsz! 🙂

    Nagyon széprn köszönöm!

    1. Kedves Miléna, valószínűleg a tölteléket egy kicsit tovább kellett volna hagynod karamellizálódni, nem töltött elég időt a tűzhelyen:)
      A tészta egész picit nekem is összemegy, ezt úgy tudod kivédeni, ha a tésztára sütőpapírt terítesz, és rizst vagy babot szórsz bele, és így sütöd meg.

  5. Nagyon szépen köszönöm válaszodat! A torta nagyon finom lett, az egész családnak nagyon tetszett! Még „így” is…. 🙂

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük