Most, hogy útjára indítottam súlycsökkentés célú életmódváltásomat, az élet úgy hozta, hogy különböző süteményeket kell sütnöm ennek-annak. Olyan sütiket gyártok, hogy borzasztó nagy önuralmat kell gyakorolnom ahhoz, hogy ne egyek belőlük.
Itt van például ez a mogyorós-vajkaramellás.
Hát ez…
Akik kóstolták, azt mondták, tiszta Snickers; a receptet Flóránál találtam, kicsit változtattam a mennyiségeken.
Életmódváltós sorstársaim, legyetek erősek. Ez most nem nekünk való.
Hozzávalók a tésztához:
25 dkg liszt
12,5 dkg vaj
1 tojás, felverve
A töltelékhez:
A tetejére a ganache-hoz:
A töltelékhez a vajat, a tejszínt és a cukrot felforraljuk, gyöngyöztetjük addig, amíg kissé be nem sűrűsödik.
Hozzákeverjük a mogyorót.
Kicsit hűlni hagyjuk, majd szétterítjük a tésztán.
Ezt követően megmelegítjük a tejszínt úgy 60 fokosra, beletördeljük a csokit, és addig kevergetjük, amíg a két anyag teljesen eggyé nem válik; ha kell, kicsit melegíthetünk még rajta, de ne forrósítsuk 60 fok fölé.
Oszlassuk el a csokis masszát a mogyorós karamellen, és tegyük hűtőbe kb. 3 órára.
Sokgyerekes család vendégüllátása esetén, sokgyermekes fogynivágyóként, kipróbálom. Ránézésre az ikea mandulatortára emlékeztet.
Kösz
Remélem, egyértelmű volt, hogy ez nem fogyókúrás:))
Jajistenem, ezt nem kellett volna. 😉
Hűha, a jövő héten megcsinálom. (Ma bonbonoznom kell.)
Köszönöm!
Húúú meg haaa meg izébigyómicsoda. 🙂
Ez így vasárnap délelőtt jólesett (a látványa). 😀
Kerek 10 kilótól kell megszabadulnom!:(
Valami ötlet, amivel a kitartásomat erősíthetem???
Na nem. Én menten leiratkozom a blogról. Nyolc kilótól kell még megszabadulnom így szülés után fél évvel, ez a torta nem ér! Guszta salátafotókat akarok látni! 😉
Szuper a recept! Főzőtejszínt használtál? Köszi: Abigél
Hát igen, elnézést kérek mindenkitől:)
Abigél, habtejszínt!
Elismerem, hogy ez a világ egyik legfinomabb süteménye. Évek óta sütöm, bár nem túl gyakran. 🙂 De… sütöttem már mogyoróval és dióval is, és bizton állítom, hogy dióval sokkal-de-sokkal jobb, és – paradox módon – számomra a snickersre is jobban hasonlít így. Móni, próbáld ki dióval is, lásd, milyenek a visszajelzések, melyik ízlik jobban a vásárlóknak.
Amúgy meg… tudod te is jól, hogy ha nem kevered össze mondjuk hússal vagy friss gyümölccsel, akkor nyugodtan ehetsz ebből is egy-két szeletkét, mégha kalóriadúsabb is. Szóval, hajrá, Snickers-szelet!:)
És persze, gratulálok a cukrászkodáshoz is. 🙂
Köszi:)
Kár, hogy csak most olvasom a hozzászólásokat, elsőként főzőtejszínnel csináltam, most ezen változtatok, bár úgy is ízlett mindenkinek.
Köszönöm a receptet.
Ildikó
Kedves Móni! Két kérdésen van: — Nekem a töltelék nem lett olyan szép barnás, mint a képen 🙁 Először kellett volna karamellizálni a cukrot és utána kellett volna hozzádni a vajat és tejszínt?
– A tésztája sütés során összement. Mitől lehetett?
Nagyon szeretem a receptjeidet, nagyon finomakat sütsz! 🙂
Nagyon széprn köszönöm!
Kedves Miléna, valószínűleg a tölteléket egy kicsit tovább kellett volna hagynod karamellizálódni, nem töltött elég időt a tűzhelyen:)
A tészta egész picit nekem is összemegy, ezt úgy tudod kivédeni, ha a tésztára sütőpapírt terítesz, és rizst vagy babot szórsz bele, és így sütöd meg.
Nagyon szépen köszönöm válaszodat! A torta nagyon finom lett, az egész családnak nagyon tetszett! Még „így” is…. 🙂