A cukrászda telefonszáma:

06 30 147 8870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-18

Szerencse, hogy ebben a nagy tortagyártó szezonban Bence olyat választott, amelyet nem kellett sütni, főzni, az egyetlen művelet, amiért meg kellett gyújtanom a tűzhely egyik rózsáját, a zselatin felolvasztása volt.
A friss tenédzser nagyon elégedett volt az eredménnyel, és a Bogi tortájából megmaradt hamis marcipánoknak köszönhetően ezúttal nem is volt annyira lányos.
Bence ugyanis az epres tortákat kedveli, amelyek jobbára rózsaszínűek. Hogyan tehetünk egy ilyet fiússá, de legalábbis kevésbé lányossá?
Hát most így sikerült:

Hozzávalók:
egy nagy csomag babapiskóta fele (kb. 24 darab)
1 doboz tejföl lecsepegtetve
1 doboz kókusztej
cukor
2 dkg zselatin
40 dkg eper (ilyenkor természetesen fagyasztott)
2,5 dl tejszínhab
porcukor

2-3 dl gyümölcstea

A tejfölt két nappal korábban egy sűrűszövésű szűrőbe tesszük, alá edényt teszünk, amibe a savó csepeghet. Hűtőben tartjuk másnapig, néha átforgathatjuk. Jó sűrű massza lesz.
Másnap elkészítjük a tortát, hogy a harmadik napra tökéletes legyen. A krémhez a lecsepegett tejfölt, a kókusztejet összekeverjük. Leturmixoljuk a felengedett epret, azt is hozzáadjuk. Néhány evőkanál langyos vízben elvegyítjük a zselatint, és a tűzhelyen felmelegítjük addig, amíg a por teljesen fel nem olvad (ne forraljuk). Kicsit hűlni hagyjuk, majd a krémhez keverjük. Cukorral az ízlésünknek megfelelően ízesítjük a krémet.
Előveszünk egy kapcsos tortaformát, vagy egy tortagyűrűt. A gyűrűt, illetve a tortaforma oldalát arra a tálra állítjuk, amelyen majd tálalni szeretnénk a tortát. A gyűrűn belül (amúgy tehát a tálra) elkezdjük lerakni a babapiskótát, minél teljesebben kitöltve a forma alját – de úgy, hogy előbb a piskóták egyik oldalát a gyümölcsteába mártjuk egy pillanatra, majd a teás felével felfelé helyezzük a tálra. Amikor a sor kész, ráöntjük a krém felét, erre jön a piskóta másik fele, majd a krém. Erre a napra készen vagyunk, mehet a hűtőbe.

Így néz ki díszítés nélkül.

Harmadik nap, az ünnepelt köszöntése előtt elővesszük a tortát a hűtőből leszedjük róla a tortagyűrűt. Felverjük a tejszínhabot, és bevonjuk vele a tortát, habzsákból kis rózsákat nyomunk rá, majd lehetőségünk szerint igazi avagy hamis marcipánnal legjobb tudásunk szerint díszítjük. És persze nem feledkezünk meg a gyertyákról sem.

Aztán jöhet a hepibörszdéjtújú.

A vasalódeszkát jövőre máshová teszem.

Ajánlott cikkek

19 Hozzászólás

  1. Boldog szülinapot Bencének így utólag! :DAsszem ilyen tortát fogok bevetni a 7 évesemnek… mert ő is mindig epres tortát kér szülinapjára(áprilisban).

  2. Isten éltesse Bencét! Nagyon jó kis recept ez, gyorsan el is mentettem.A vasalódeszka pedig maradjon nyugodtan, ahol van. Úgy megörültem, hogy nem csak az én fotóimon látszik (néha).:-)

  3. klassz tortája lett a fiadnak. s kit érdekel, hogy rózsaszín belül? ha egyszer az ő szülinapja, s ő ezt szereti? akkor lánynak nem is illene csokikrémes, mert nem csajos színű? (vicc volt).vasalódeszkára pedig rá kellett keresnem. nem ám annyira feltűnő, a lényeget néztem.

  4. Nagyon jól néz ki a torta meg a tulajdonosa is 🙂 Ha nem mondod, a vasalódeszkát észre se veszem, úgy kellett nagyítóval keresni, ilyenekre ne hívd fel a figyelmet :DNa látom, ezzel többen is így vagyunk 😀

  5. A vasaló deszka nekem elsőre feltűnt, de rögtön az jutott eszembe, milyen jó helyet találtál neki… én mindig azzal küzdök hova tegyem ahol nincs útba, de könnyen mozgósítható. 😀

  6. Azt hittem, azért mondod a vasalódeszkát, mert meggyulladt. Ilyesmi mindenkinek van, szóval szerintem senki se szúrta ki. Boldog szülinapot a fiadnak!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük