A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Úgy látszik, ez a mai ilyen ajánlós nap. Katitól ugyanis kaptunk egy másik könyvet is (a Cserepes süteményeken kívül), amelynek címe: Budapest gyerekekkel. A három szerző, Farkas Zoltán, Sós Judit és Szabó Mária tematikusan összegyűjtötte a gyerekek számára is érdekes látnivalókat, programokat.
A külön tárgyalt területek: a belváros, a Városliget, a Margitsziget, Észak-, Kelet- és Dél-Pest, Bel-, Észak- és Dél-Buda; továbbá a Dunakanyar, Gödöllő környéke, illetve Budapest közelében, a várostól nyugatra és délre fekvő települések.
Rendkívül jól használható, és hihetetlenül hasznos könyv. Mert a főbb múzeumokat csak-csak tudjuk, ismerjük, de hogy egymás közelében milyen lehetőségek vannak, azt szerintem csak kevesen. És mi van akkor, ha a gyerekkel még nem akarnánk nagyobb tárlatokat megnézni? Ha nem kötik le a festmények, az építészeti remekek? Nos, például a belvárosban elvihetjük a Millenniumi Földalatti Múzeumba, a Deák téri metróállomáson. A könyvből megtudjuk az adott múzeum címét, internetes elérhetőségét (www.bkv.hu/muzeum), a nyitva tartási időt (hétfő kivételével 10-17), a jegyárakat (felnőtt: 270 Ft, diák, nyugdíjas 220 Ft), azt, hogy milyen korosztálynak ajánlott (5 éves kortól), illetve, hogy mennyi idő alatt abszolválható a program (30-40 perc). A rövid leírásból pedig – ebben az esetben – kiderül, hogy “ez az egyetlen folyosóból álló múzeum a Deák téri metrócsomópont zsúfoltságában olyan, mint egy kis oázis. Érdemes betérni ide, ha napközben van egy felesleges fél óránk, és szeretnénk egy kicsit elmenekülni a nagyvárosi forgatagból. A Millenniumi Földalatti Vasút eredeti alagútjában berendezett múzeum (egészen 1956-ig közlekedett a kis földalatti) legfőbb látnivalója az első magyar földalatti vasúti szerelvény, mely a Vörösmarty tér és a Széchenyi Fürdő között közlekedett. A kocsiban életnagyságú, korabeli ruhába öltöztetett báb-utasok ülnek, köztük álldogál a báb-kalauz is. Vitrinekben a földalatti történetéről, építéséről szóló dokumentumokat, fényképeket és tárgyi emlékeket láthatunk, egyebek mellett egy 1909-ből származó diákbérletet.”
Vagy ott van a Vigadó téri hajóállomásnál ringó, ingyenesen látogatható Kossuth Múzeumhajó, hajómakett-kiállítással. Továbbá, tudtátok, hogy a Magyar Nemzeti Banknak van Látogatóközpontja? Itt a pénzről – na persze, mi másról – szerezhetnek érdekes információkat a gyerekek. Aztán, még mindig a belvárosban van olyan, hogy Dr. Kresz Géza Mentőmúzeum, Bélyegmúzeum, Postamúzeum, Rendőrmúzeum, Zászlómúzeum, és még számos egyéb múzeum, látnivaló. Külön alfejezetet kaptak a játszóházak, programok (színházak, bábszínházak, művelődési központok és házak, továbbá a cukrászdák és gyerekbarát éttermek – utóbbiaknál az árfekvésről is tájékoztat a leírás.
A könyv a 2008-as helyzetet tükrözi, a változásoknak utána lehet nézni az internetes elérhetőségeken.

Ajánlott cikkek

7 Hozzászólás

  1. Mindig megnézem ezt a könyvet a könyvesboltokban, szerintem is nagyon jó! Maga az ötlet is, hiába lakok itt, egy csomó mindenről mégsem tudok.

  2. :)Utána nézek én is ennek a könyvnek, mert kihasználandó a leendő nagycsaládos vonat meg busz kedvezményt, már tervben van a barangolás Budapesten. 🙂

  3. Elkapott a nosztalgia. Volt egy könyvem gyerekkoromban, nagyon szerettem. Veressné Deák Éva: Felfedezem Budapestet.Ebben kész programajánlók voltak. A megadott indulási helyszínhez képest útvonalajánló, várható költségek, megadta azt is, hogy kb. mennyi időt javasol a programra.Ez a mostani könyv is hasonló hangulatú lehet.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük