A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Befőttes üvegek.
Mindenkinél ott sorakoznak üresen, várakozva.
Most három alternatív felhasználási módot mutatok be, mindegyiket a Pinteresten találtam, és elhatároztam, hogy én is megvalósítom őket.

Forrás

1. Vannak barátaink, akiknél évek óta bevált az a pénzgyűjtési mód, hogy amikor eszükbe jut – de minden nap -, a náluk levő kétszázasokat bedobják egy perselybe, vagy üvegbe. Aztán, az is hozzátartozik, hogy szentül fogadják, BÁRMI történik, nem nyúlnak ahhoz a pénzhez. Úgy tesznek, mintha nem is létezne. Egyik évben így tudtak elmenni nyaralni, most decemberben ebből a pénzből vettek karácsonyi ajándékokat a gyerekeiknek.
Olyan ötletet is találtam a neten, amely azt mondja, valahányszer elvégzel otthon valami munkát, dobj be egy dollárt – nálunk ez most legyen 200 forint – egy üvegbe. Tűzz ki egy célt, hogy mire gyűjtesz, és költsd arra, csak arra az összeget.
Az apránként összegyűjtött pénz nem hiányzik sehonnan, és egyszer csak összeáll valami komolyabb összeggé – fordítsd magadra!

Forrás

2. 2012-ről azt mondtam, hogy nem volt könnyű év. De az a helyzet, hogy a szomorúságok és a nehézségek ellenére nagyon sok jó dolog is történt velünk. Hogy ezekre jobban emlékezzünk, a következő ragyogó – bár lehet, kissé szentimentálisnak tűnő – ötletet találtam: vegyél elő egy befőttes üveget, majd az év során valahányszor valami jó dolog történik, írd fel egy cetlire, a cetlit dobd az üvegbe. Aztán majd Szilveszterkor borítsd ki, olvasd végig, és adj hálát azért a sok jóért, ami történt.

3. A harmadik ötlet ezekhez képest kicsit több munkát igényel, de nagyon tetszik: romantikus mécsestartókká avanzsálhatnak a legegyszerűbb üvegek, ha rájuk ragasztunk néhány csipketerítőt. Vintage stílusú hálószobákba kimondottan passzol, és nagyon könnyű elkészíteni; a how-to ITT található.

Ajánlott cikkek

6 Hozzászólás

 1. Mindegyik nagyon tetszik! Bár a pénzt nem befőttesüvegben gyűjteném, mert akkor csábítóbb,hogy kivegyem szorultabb időben?:) sokszor elhatároztam én is,hogy minden hónapban félreteszek egy kicsit,aztán majd milyen jó lesz az még!

  Ami nem szentimentális: a hálaadó kis emlékezések.Annyira divat lett,rossz divat a panaszkodás, pedig sok jó is történik.

 2. Épp ma sorakoztattam fel a spejzban az 5 literes befőttes üvegeket, de én száraztészta gyártásba fogtam, és azt találtam ki, hogy ebbe teszem majd, mert talán jól fog mutatni… bár a csipke sem rossz…:D
  A második verzió a “jó dolgokról” szuper ötlet. Örökké mélabús kamaszomat rábeszélem.

 3. a második ötlet – kicsit másként – nálunk évek óta működik, cipősdobozzal. Rajta van az évszám, és minden fontos dolog bizonyítéka belekerül. Nem csak a jók.Karácsony előtt én össze szoktam rendezgetni időrendben, táblázatba írom egy lapra, és szenteste együtt átböngésszük. Idén sok szomorú dolog is került bele, de hát az is az életünk része. Az összegző lap meg azért jó, mert ha évekkel később keresünk valamit – pl. mikor volt x esküvője – csak a dobozok tetején levő lapokat kell átolvasni, és nem kell a meghívót keresni. Éva

 4. Pénz gyűjtés – nagyon régen történt – Andriska – akkor még talán 3-4 éves volt, s egy szép napon egy marék pénzzel kezében jött hozzám.
  Honnan van kisfiam -kérdeztem?
  Hát eltettem, ahogy Ti.
  /Tudta, hogy van dugihelyünk, nem éppen spórolás végett, inkább az illetéktelenek elől./
  S az itt-ott felejtett papírpénzekből egész kupacot gyűjtött össze, azt persze nem tudta még elmondani mennyi időn át gyűjtögetett.
  Minden esetre az összeg jól jött, s arra is megtanított, hogy ne hagyjunk elől ilyesmit.
  Még szerencse, hogy Andrisunk nem volt feledékeny, s nem feledte el hová is rejtette a papírpénzeket.

  Én nem üvegezek. De nem rossz ötlet. Anyukám anno tojáspénzből spórolta össze az első televíziót.
  A szép percek emlékeit magamban hordoozom, kell is a melegítő jó érzés!

 5. Az első évek óta megvalósítjuk, csak nem kétszázasokkal. A nálunk levő sok apróból teszünk mindig egy befőttesüvegbe. A sok 5, 10, 20 forintos mellett persze van 100-as és 200-as, és egy idő után meglepően sok össze tud jönni. Igazából mi folyamatosan dézsmáljuk az aprót, mert pl a piacon nem lehet kártyával fizetni, és a kofák sem bánják, ha nem 5000-esből kell visszaadniuk 1 kg répáért.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük