A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Hát így teljesüljön minden kívánságom.
Úgyhogy mondom is gyorsan: legyek milliomos, legyek milliomos, legyek milliomos (hamar, hamar, hamar).
Nemrégiben ábrándoztam a kekszmintázó hengerről, hogy milyen jó lenne majd egyszer, ha már meglesz a Kitchen Aid (tyű, tényleg, az  még mindig nincs…); vágyakozásom halló fülekre talált, mert nem sokkal később kaptam egy e-mailt olvasómtól, Hajnitól, aki a címemet kérte: szeretne meglepni valamivel – írta. Már önmagában a levéllel is meglepett, mindig jólesnek a dicsérő szavak, különösen, amikor az élet más területein nem úgy alakulnak a dolgok, ahogy szeretnénk. A lényeg, hogy nap nap után vártam a postást, mikor hozza már azt a meglepetést, aztán egyszer csak jött. De akkor meg én nem voltam itthon. Úgyhogy csak a cetlit találtam a postaládában, miszerint csomagom érkezett, de következő nap 9-14 óra között újra kihozzák majd. Úgy éreztem magam, mint gyerekkoromban karácsony előtti nap, amikor már tudtam, hol az ajándék, de nem juthattam hozzá másnapig.
De csak megérkezett. A dobozból két kekszmintázó henger, és négy kis mintanyomó korong, valamint egy nagyon kedves levél került elő, amelyből kiderült, hogy Hajni férje többek között ilyen egyedi kekszmintázók gyártásával foglalkozik.
Bevallom, meghatódtam. És persze a gyerekek azonnal kérlelni kezdtek, hogy próbáljuk ki ezeket MOST!

Azon nyomban gyártottunk egy adagot kedvenc egyszerű kekszreceptem alapján, amelyet az idők folyamán kicsit pontosítottam.
Így aztán a hozzávalók:
12 dkg vaj
17 dkg nádcukor
1 tojás
0,7 dl tej
45 dkg liszt
1 tk sütőpor
1 tk vaníliakivonat
1 kk őrőlt fahéj
fél kk őrölt gyömbér

(Persze, ízesíteni lehet másképp is, ez most egy ilyen változat.)

1. A vajat kikeverem a cukorral, majd a tojással, végül a tejjel is.
2. Hozzáadom a lisztet, a sütőport, a vaníliát, a fahéjat és a gyömbért. Jól összegyúrom, majd egyből (tehát pihentetés nélkül) kinyújtom a tésztát jó vékonyra. Azért kell vékonyra, mert sütés közben a tészta vastagodik, és ha nem nyújtottuk ki jól, vastag kekszeink lesznek.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
4. Fogjuk a kekszmintázó hengert, és átmegyünk vele a tésztán, amit aztán már csak a mintát követve egy pizzavágóval (éles késsel) feldarabolunk.

A leeső részeket újra összegyúrjuk, kinyújtjuk, mintázzuk.

A kis mintanyomó korongokat előre feldarabolt, vagy pogácsaszaggatóval kerekre szaggatott tésztadarabokba nyomkodjuk.

A nyers kekszeket sütőpapírral borított tepsibe rakosgatjuk (két nagy tepsivel lesz ebből az adagból), és 10 perc alatt megsütjük a 180 fokos sütőben.

Aztán meg hessegethetjük el a kölköket a kekszes táltól, “nem azzal kell jóllakni” felkiáltással, miközben őszintén bevalljuk magunknak, nem csoda, hogy rájárnak.
Ez az élet fonáksága.

Akit érdekel a kekszmintázó, a mail@svejk.hu címen vegye fel a kapcsolatot Hajniékkal.

Ajánlott cikkek

32 Hozzászólás

 1. Szerintem ebben a storyban az is nagyon megható, hogy vannak még ilyen rendes emberek, akik szeretnek örömet okozni másoknak. Csak úgy. 🙂
  És én is irigylem ezt a csuda mintázót! 🙂 Kár, hogy a kész kekszekről nem csináltál képet.

 2. Én is kaptam már így ajándékokat, és az ember ilyenkor csak ámul, hogy mennyire kedves emberek vannak.
  Én meg úgy megkívántam a kekszet, hogy próba jön. Persze egyszerű műanyag szaggatóval.

 3. Fú, de klassz! Én már annak is örülnék (persze az egész story nagyon örömteli:-), ha a kedves ajándékozó leírná, hogy hol tett szert ezekre a szépségekre. Én egyelőre csak olyat találtam, aminek elég húzós az ára…

 4. Móni, kívánom, hogy tényleg teljesüljön mielőbb a másik kívánság is!
  A kész kekszekről nincs kép? Jó lenne látni a végeredményt is, ami elérhető a szép mintázófával.

 5. Szuper ajándékot kaptál,meg is érdemled, de nagyon!:-) Aszem én is meglepem vele a kedvenc barátnőmet, mert Ő is megérdemli, meg magamat is, hm…csak úgy.:-)
  Már meg is rendeltem!Remek karácsonyi ajándék lesz!!

 6. Most már nem is tudom miért is jöttem én Hozzád? – csak azt, hogy úgy 10 óra után már itt voltam 🙂 Aztán belekeveredtem a liba-akciós-nyereményes-olvasásba. S most itt tartok, s miközben olvastam a keksztörténetet, az jutott eszembe, de jó is lenne tudni a kekszformázó mester cimét :)))) hááááát ez is megvan.
  Köszönöm Neked a receptet Móni. Nálunk a férjem a kekszimádó. Nagyon boldog vagyok, ha sikerül felvenni a kapcsolatot.

 7. Nagyon szuper!Jól néznek ki a kekszek és gondolom, hogy finomak, a listámra felkerült az elkészítése!:)
  Tudsz esetleg olyan keksz receptet , amibe nem kell tojás, barátnőmnek tojásérzékeny a babája…előre is köszi:)Timi

 8. A Hajni férje (Gábor) egy szuper fej. Már kaptam is tőle levelet, s meg is rendeltem a rudakat. Most visszajöttem Hozzád újra megkuksizni őket. Képzeld, két héten belül el is tudja küldeni. Júúj de örülök 🙂

 9. Móni! ne hari, hogy zavarlak. Nem tudod, hogy mi lehet a Gáborékkal ? Elküldtem a megrendelésem még október végén és azóta nem is jelentkeztek. Megköszönném, ha tudnál valamit és azt megirnád. Kösziiiiiiii

 10. Kedves Maimoni! Margarinnal is próbáltad? Vajjal a tuti vagy szerinted készíthetem margarinnal is? Válaszodat előre is köszönöm: Csilla

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük