A cukrászda telefonszáma:

06301478870

E-mail

sutismoni@gmail.com

Nyitvatartási idő

Hétfőtől vasárnapig: 10-19

Lassan egy éve, hogy végigsöpört a gasztroblogokon ez a roppant egyszerű, ám annál dekoratívabb sütemény. Mivel sokaknál olvasható volt, dacára annak, hogy többször elkészítettem, nem örökítettem meg itt, nálam. Tegnap azonban újra eszembe jutott, és mivel nyilván vannak, akik tavaly még nem olvastak blogokat, vagy mondjuk nem találkoztak ezzel a recepttel, hát most felteszem. Meg aztán gondolnom kell az utódaimra, akik majd megsárgult monitorok között, poros merevlemezekről vadásszák a dédi jól bevált receptjeit; akadjanak rá erre is.

 

Hozzávalók (10-11 rózsához):
1 tekercs leveles tészta (275 g)
2 nagy alma
1-2 ek méz
1 kk őrölt fahéj

Az almát félbevágjuk, magházát kivájjuk, és vékonyan felszeleteljük. A szeleteket egy edénybe tesszük, és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, megszórjuk fahéjjal, és megfőzzük (forrástól kb. 2 perc).
A sütőt bekapcsoljuk 210 fokra. (Légkeveréses 200.)

Az almaszeleteket leszűrjük, papírtörlőn leszárítjuk. A levet felhasználhatjuk tea főzéséhez.

A levelestésztát kitekerjük, és a lapot kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk, ezeket megkenjük olvasztott mézzel. Minden csíkra helyezünk 5 szelet almát a képen látható módon. (Nekem 11 csíkom lett.)

Ezeket a csíkokat feltekerjük, így megkapjuk a rózsákat. A tésztavégeket hajtsuk a “virágok” alá. Sütőpapírral borított tepsibe ültetjük őket, megszórjuk porcukorral, és 25 perc alatt szép pirosra sütjük.
Egy kis porcukor a végén sem árt.

3-nál több személynek érdemes egyből dupla adagot készíteni. 

Ajánlott cikkek

32 Hozzászólás

  1. környezetem májusban fertőztem ilyensmivel, elsőszülött a januárban esedékes szülinapjára akkor le is stoppolta.
    tényleg az olcsó, de erősen dekoratív csoportba sorolandó, amit érdemes megörökíteni.

  2. Első ránézésre azt hiszi az ember, hogy iparművész készítette. Közben pedig a jó öreg házipraktikák segítettek a szakácsnőnek:-)
    Szépek, vonzóak, és tényleg csak pont annyira munkás, hogy szívesen vegye elő, bármikor az ember a receptet:-)

  3. Húúú de csodásak.
    Tavaly én is láttam sok blogban, de nem mertem kipróbálni.
    Most, hogy láttam a fázisfotókat azt hiszem ez lesz a következő nálam.
    köszi a képeket és az ötletet.

  4. Hűű, de jól néz ki! Ezt a receptet elmentem. Olcsó is, könnyű is, és milyen mutatós!De legfőképp: tejmentes:)) Mert nálunk ez az elsődleges szempont:))De jó hogy felraktad:)

  5. Jaj, de csodálatosak! Azt hiszem erre nagyon le fog csapni a család!!! Kár, hogy most épp nincs itthon leveles tészta! :(( Spenótos-juhtúrós csiga és croissant formájában elfogyott! :(( Holnap loholok tésztáért és sütök!!! 😀

  6. Hehe, megsárgult monitorok és porosodó merevlemezek 🙂
    A receptet én sem ismertem, pedig tavaly javában bloggerkedtem. Most nagyon jól jött! Hétvégén debütál és ha sikerül szépre tekernem, akkor a két hét múlva esedékes családi banzájra is bevetem 🙂

  7. Én még csak pár hete találtam rá a blogra, de rendkívül várom minden nap az újabb bejegyzést.
    Ezt az almás csodát én hétfőn készítem el a kisfiam névnapján, mint vendégváró “falatkákat”. Eddig egyébként én sem ismertem, de nagyon mutatós. Viszont az jutott eszembe, hogy az almát esetleg baconnal helyettesítve sós változatban is elkészíthető lenne. Vélemény?
    Üdv. Eszti

  8. Csak szólok, hogy én is megcsináltam, nagyon jóóóó! Anno én is láttam, de valahogy nem is olvastam el a receptet, mert egy ilyen mutatós süti biztos macerás… 🙂 Szóval köszi én is, hogy felelevenítetted!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük